InfoUdruge

UDVDR Varaždinske županije: Branko Družinić predsjednik, Ljudvek Cikač i Krasnodar Kišur potpredsjednici

Varaždin – U nazočnosti 46 delegata, od 56 koliko ih sačinjava Sabor, među kojima i devet iz ivanečkog Ogranka, u Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu održan je Izvještajno-izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.

Opširno Izvješće o radu podnio je dosadašnji predsjednik Branko Družinić, istaknuvši kako je u proteklom razdoblju Podružnica, sa svojim ustrojbenim oblicima Ograncima i Klubovima, provela veliki broj aktivnosti, poput humanitarnih akcija u kojima se pomagalo obiteljima branitelja slabijeg imovnog stanja, obilježavanja blagdana i obljetnica vezanih uz Domovinski rat, mimohoda sjećanja na žrtve Vukovara koji se svake godine održavaju u sve više gradova i općina diljem županije, a posebno istaknuo podatak kako je u 2015. godini realizirano devet projekata za koje su financijska sredstva dobivena d Ministarstva branitelja.

Nakon Izvješća o radu, podnešeno je Izvješće Nadzornog odbora, u kojem je utvrđeno da je materijalno-financijsko poslovanje Podružnice vođeno po propisima, a u Izvješću Suda časti istaknuto je da je proveden jedan postupak, i to onaj Ogranka Varaždin, u kojem je dr. Nenadu Horvatu oduzet status počasnog člana.

Sva su Izvješća prihvaćena, nakon čega je uslijedilo razrješenje dosadašnjih i izbor novih rukovodećih tijela Podružnice. Tako je za predsjednika izabran Branko Družinić, a njegovi zamjenici, odnosno potpredsjednici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije u narednom periodu bit će Ljudvek Cikač iz Ivanca i Krasnodar Kišur iz Varaždina. Također, izabran je i jedanaesteročlani Središnji odbor, u kojeg je izabran i Željko Đurin, potpredsjednik Ogranka Ivanec, zatim tročlani Sud časti i Nadzorni odbor, gdje će ivanečki Ogranak predstavljati Martin Lukavski.

branitelji-sabor-zupanija-2015-0Predsjednik Družinić zahvalio je delegatima na potpori, te u Planu i programu rada najavio brojne aktivnosti, poput športskih susreta i druženja branitelja, završetka radova na Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja, zatim humanitarne projekte, edukacije, seminare, radionice, provedbe programa i drugo.

Sabor su pozdravili predsjednik županjske HVIDRA – e Dragutin Špac, predsjednik Udruge veterana 7. GBR Puma Robert Puja, zatim Goran Mihalić iz Udruge Specijalne policije Roda, te izaslanstvo PU Varaždinske.

Po okončanju radnog dijela sabora, branitelji se nastavili druženje uz domjenak.

Foto. Dražen Geček

Povezani Članci

Close