Izdvojeno

Uhljebljivanje ili “puki slučaj”?

Radno mjesto domara u ivanečkoj ispostavi Doma zdravlja Varaždinske županije, u slijedećih 6 mjeseci popuniti će Dražen Veljanovski iz Varaždina.

U ovom podatku ne bi bilo ništa čudno, budući je spomenuto radno mjesto ostalo upražnjeno odlaskom dosadašnjeg djelatnika u mirovinu, da Valjanovski nije član varaždinskog gradskog SDP-a, i stranački kolega ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Dražena Jagića, također člana Gradskog odbora SDP-a Varaždin.

drazen-veljanovski

U odluci o izboru navodi se kako su četiri kandidata sudjelovala u natječaju, ispunivši pritom tražene uvjete, a Veljanovski koji ima srednjoškolsko obrazovanje elektrostruke, izabran je stoga što je jedini među kandidatima bio nezaposlen.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić, komentirajući izbor Dražena Veljanovskog za radno mjesto domara u ivanečkom Domu zdravlja, navodi kako ga nisu izabrali zato što je član SDP-a i stoga što ga osobno poznaje, već je presudio njegov status nezaposlene osobe i socijalni status, budući da je nezaposlena i njegova supruga, a imaju dijete s posebnim potrebama.

Iako je radno mjesto domara u ivanečkom Domu zdravlja na određeno vrijeme od 6 mjeseci, stoga što Ministarstvo zdravlja i nije dalo suglasnost za zapošljavanje na neodređeno vrijeme, i neizvjesno je hoće li u svibnju dati suglasnost za nastavak zapošljavanja, postavlja se pitanje jeli zapošljavanje Dražena Veljanovskog, iako zasada samo na 6 mjeseci, zapravo “stranački” odrađeno.

Povezani Članci

Close