IzdvojenoPolitikaVijesti

Ulica Jezerski put – dva mjeseca nakon ‘otvaranja’

Ivanec – Prije nepuna dva mjeseca, točnije 11. studenog, otvorena je ulica Jezerski put – Punikve – Ivanec.

Tada je na otvorenje došao župan Čačić koji je pred okupljenim članovima Reformista, stanovnika i medija prozvao gradonačelnika Batinića (između ostalog i Štromara) što nisu poduzeli ništa gotovo 13 godina oko sanacije sporne ulice.

A tada kreću prozivke s obje strane. Inače, riječ je o ulici čiju su sanaciju tražili i sami mještani koji ovdje žive potpisivajući peticiju, a valja napomenuti kako je ovo važna i vrlo prometna cesta koja povezuje Ivanec s Punikvama.

U blizini je i Dom zdravlja Ivanec, pa je očito kako je ova cesta od velike važnosti mještanima.

Gradonačelnik Batinić tada je izjavio kako ova cesta nije u ingerenciji Grada Ivanca, već Županije, odnosno ŽUC-a koji je na kraju snosio trošak sanacije u iznosu od 160 tisuća kuna.

No, nakon što je Čačić prozvao Batinića jer nije došao na otvorenje, Batinić je odgovorio kako na otvorenje nije ni bio pravovremeno pozvan te da su se dogovori oko asfaltiranja ceste vodili i prije no što je Čačić postao župan.

Sanirana cesta koja će se ionako morati ponovno raskopati

O ovom očitom političkom nadmetanju u kojem je najmanje riječ zapravo o ovoj ulici govori u prilog činjenica što će se upravo ovdje izvoditi radovi na izgradnji kanalizacije (Aglomeracija Ivanec). Dakle, dosadašnja uložena sredstva koja su uložena u rekonstrukciju, 160 tisuća kuna, uložena su u cestu za koju se unaprijed znalo da će se u budućnosti morati ipak raskopati.

Osim toga, u listopadu 2017. godine (mjesec dana prije otvorenja) dio Ulice Jezerski put (od Kukuljevićeve do Zelenog dola) temeljem prekategorizacije koju je pokrenuo Grad Ivanec, postaje nerazvrstana cesta što znači da je pod ingerencijom Grada, a ne Županije, odnosno ŽUC-a. Ukratko, ŽUC je na kraju ni nije trebao sanirati.

Poput gledanja teniske utakmice

Nakon Batinićevog dopisa medijima u kojim Čačića proziva za podmetanje i iznošenje neistina u javnosti, stiže priopćenje iz Županije, u kojem između ostalog stoji, kako je Batinić “uvijek spreman obećati i ne odraditi ništa”. Batinić je na to odgovorio kako je vidljiva nervoza župana zbog istine i iznesenih argumenata.

Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja…

No, slike Jezerskog puta u Ivancu dva mjeseca kasnije pokazuju kako su u istom stanju kao i ova ‘besmislena utakmica’ koja se vodila između ovih političkih aktera. Uz sva prijašnja politička previranja, ali i scenarijima koja su se (i koja se još uvijek) odvijaju na političkoj sceni nakon lokalnih izbora (kako lokalno tako i na državnoj razini) izgleda da je ova cesta postala simbol i prikaz pravog političkog stanja cijele države.

Uostalom, prosudite sami…

Raniji tekstovi …

http://eivanec.com/vijesti/otvara-se-jezerski-put/

http://eivanec.com/vijesti/mnostvo-gradana-okupilo-se-na-otvorenju-jezerskog-puta/

http://eivanec.com/info/gradonacelnik-ivanca-milorad-batinic-reagirao-na-izjave-zupana-radimira-cacica-u-ulici-jezerski-put-u-ivancu/

 

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close