IzdvojenoPolitikaVijesti

Usvojen Proračun Grada Ivanca za 2018. godinu

Ivanec – Najveći dio sjednice Gradskoga vijeća u Ivancu održane u četvrtak, 21. prosinca, otpao je na raspravu i glasovanje o amandmanima na Prijedlog proračuna Grada Ivanca za 2018. godinu, ali i uz proračun vezane Programe javnih potreba.

Sve amandmane predložio je Klub vijećnika SDP-a čija su tri vijećnika i jedini digli ruke za prihvaćanje amandmana, dok su svi ostali vijećnici, uključujući i „oporbeni“ HDZ glasovali protiv amandmana i podržali Prijedlog Proračuna ovlaštenog Predlagača, gradonačelnika Milorada Batinića.

Svih petero vijećnika HDZ-a ostalo je tek suzdržano po Amandmanima predloženim na gradski Program javnih potreba u socijalnoj skrbi.

Zanimljivo je da se upravo na ovaj program jedan od Amandmana odnosio na povećanje sredstava za udruge umirovljenika i osoba s invaliditetom, te da su protiv takvog prijedloga glasovali gradski vijećnici članovi Stranke umirovljenika.

I prijedlog Proračuna u konačnici je prihvaćen tek uz tri suzdržana glasa vijećnika SDP-a.

Nakon što su vijećnici većinom glasova prihvatili predloženi Proračun za 2018. godinu, njegov predlagač, gradonačelnik Batinić usporedio ga je sa ovogodišnjim proračunom…

Grad Ivanec slijedeće će godine, prema utvrđenom Proračunu raspolagati s ukupno 41.295.475,06 kuna, raspoređenih po niz stavki i programa javnih potreba.

Najviše sredstava izdvojiti će se za komunal, više od 14 milijuna kuna, pri čemu za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture 10.780.000, a za njeno održavanje 3.317.300,00 kuna. Za javne potrebe u kulturi izdvojiti će se 5.295.385,59 kuna, sport 1.121.500,00 kn, a za socijalu 522.475,00 kuna.

Kao prioritete tako predloženog proračuna Batinić navodi …

Izdvojio je i prioritetne projekte i programe ..

Na sjednici su vijećnici prihvatili i posljednji rebalans ovogodišnjeg proračuna te uz njega vezanih programa i planova, a raspravljali su i o još desetak drugih tema s dnevnog reda sjednice, te jednako toliko tijekom Aktualnog sata.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close