IzdvojenoNašim krajemVijesti

NEZADOVOLJSTVO MJEŠTANA Uzavrela atmosfera u Maruševcu. Evo zaključaka sastanka

Nakon „prosvjeda” u Maruševcu: najavljena „osnovna sanacija ceste do razine normalnog prometovanja” do 15. prosinca, ali......„Izvođačima radova (Vodogradnja i Tegra) ništa ne možemo!” - konstatirao je jedan od mještana, s čime su se nerado složili i svi ostali sudionici sastanka.

Stanje u kakvom je danas Županijska cesta 2029 Greda – Vinica, na dijelu kroz općinu Maruševec, uobičajena je situacija na svim mjestima u kojima se provode projekti „aglomeracije”, a budući da je stanje na terenu neodrživo i dužeg „trajanja” od očekivanog, potpuno je razumljivo nezadovoljstvo mještana Maruševca.

Upravo ovakvim stavom započeto je svoje obraćanje „nezadovoljnim mještanima Maruševca” direktor varaždinskog VARKOMA, Željko Bunić, na sastanku održanom u nedjelju 17. studenog u poslijepodnevnim satima u Maruševcu.

Prethodilo mu je „mirno okupljanje” mještana Maruševca u Gredi na početku spomenute prometnice, koja je unazad godinu dana uslijed radova na projektu „Aglomeracije Maruševca” u potpunosti devastirana, „izfrezanog” asfaltnog pokrova, puna rupa i neravnina, i to sve na dionicu dugoj oko 3.800 metara, od Grede do Ladanja Donjeg.

Kao takva, a budući da je jedina „alternativa” žiteljima pri prometovanju i dolasku svojim kućama, „krivac” je i za velike štete na automobilima, ali i okolnim objektima, i upravo na tu činjenicu ukazano je „mirnim okupljanjem građana”.

Direktor Bunić na sastanku je dodao da kao investitor VARKOM nije u mogućnosti utjecati na intenzitet radova, te kada će i koje radove odabrani izvođači i obavljati. Radove u ovom slučaju provode „izabrana grupa ponuditelja” Vodogradnja i Tegra, a temeljem njihovog međusobnog ugovora oni u Maruševcu u nadležnosti su Vodogradnje.

No, kako Vodogradnja nema „asfaltersku grupu” ovisi o podizvođaču, odnosno Tegri, a ona pak o raspoloživim kapacitetima mehanizacije i ljudstva. Upravo u toj činjenici „leži” problem nesaniranja i neasfaltiranja prometnice. Prema izvedbenom elaboratu, do sada su trebali biti okončani radovi u iznosu od 62 milijuna kuna, a obavljeni su, tek, do iznosa od 27 milijuna kuna.

Da se s radovima kasni, to je evidentno, ali investitor nema mehanizma kojim bi ih ubrzao, budući da moraju biti obavljeni do krajnjeg datuma provedbe projekta, a to je listopad 2021. godine. Tek u tom trenutku, prema izvođačima radova može se represivno djelovati. Sve do tada jedina je mogućnost vrlo skupo i samim time neprihvatljivo „raskidanje Ugovora”.

Iako će sve prometnice koje su u ovakvom stanju, kad-tad biti završene, ova kroz Maruševec, trebala bi biti dovedena u „normalno uporabno stanje” do sredine prosinca. Naime, upravo je datum 15. prosinca kao datum do kojeg će prometnica biti „asfaltirana” prema Bunićevim riječima obećao predstavnik „izvođača radova”.

I dok bi se do tog roka cesta trebala presvući grubim slojem asfalta i sanirati, njeno presvlačenje finim asfaltnim slojem najavljeno je za proljeće iduće godine. Ne budu li izvođači radova poštivali ovaj rok, identične radove o svom trošku će izvesti Varkom, zaključio je direktor Varkoma Željko Bunić.

Predstavnici izvođača radova, jedini se nisu odazvali pozivu na sastanak, koji se zapravo pretvorio u svojevrsni „zbor građana”. Ispred VARKOMA, uz direktora Bunića na pitanja mještana odgovarao je cijeli tim, od tehničkog direktora, preko voditelja projekta „aglomeracije”, pravne službe i predstavnika nadzora samih radova.

Dio pitanja postavila je sama organizatorica „prosvjeda” i pokretač FB stranice „Aglomeracija Maruševca” Snježana Cerjan, a dio i nezadovoljni mještani, među kojima i maruševečki župnik, velečasni Krunoslav Milovec. Uglavnom ih je zanimalo kada će se „sporna” cesta sanirati i asfaltirati, te time stvoriti normalni uvjeti prometa i života, ali i na koji način mogu nadoknaditi štetu nastalu na svojim automobilima i objektima.

Svima koji su pretrpjeli kakvu štetu, sugerirano je da pokušaju aktivirati Policu osiguranja gradilišta koju moraju imati svi izvođači radova, pa je tako imaju i izvođači radova na Aglomeraciji Maruševec. Jednako tako, pravni tim VARKOMA ponudio je svoju pomoć u informiranju „oštećenih” mještana, a informacije o toj temi uskoro bi mogle biti objavljene i na web stranicama Općine Maruševec.

Sastanku su nazočili i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji je izrazio zadovoljstvo održavanje ovakvog sastanka, na kojem se može ukazati na probleme i iznaći rješenje, te naveo kako je Aglomeracija Varaždin (čiji je dio i aglomeracija Maruševec), jedan od najvećih projekata koji se trenutno provodi na području Varaždinske županije, i da će se u naredne dvije-tri godine provoditi ukupno 6 sličnih projekata.

Već je u tijeku Aglomeracija Varaždina i Aglomeracija Varaždinske Toplice, sljedeće godine slijede Ludbreg, Novi Marof i Ivanec, a godinu iza Lepoglava i Veliki Bukovec. „Svako gradilište traži određeno strpljenje, ali ne da građani trpe, a Vi ovdje trpite”, poručio je nezadovoljnim mještanima Maruševca, saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Kao domaćini sastanku su u općinskim prostorijama u Maruševcu nazočili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, te zamjenik mu Mario Klapša. Uvodno je Šprem istaknuo i kako su problemi počeli još prije godinu dana, točnije pri samom planiranju Aglomeracije u travnju 2014. godine, budući da je već tada traženo da se napravi i cjelovita sanacija ceste.

Naime, ta prometnica imala je asfaltni sloj debljine tek 4 do 6 centimetara, te je u projekt trebalo ugraditi i općinske zahtjeve po kojima bi se s ceste „skinulo” 40,-tak centimetara materijala, ona bila potom kompletno stabilizirana i postavljen novi asfaltni sloj. Upravo za tu je svrhu u travnju ove godine od Hrvatskih voda osigurano i 2,9 milijuna kuna, no fizički radovi ovise o „izvođačima radova”.

Kako je zgodno zaključio jedan od nezadovoljnih mještana Maruševca: „Čini mi se da jedino izvođačima radova ništa ne možemo”. Budući da o izvođačima radova i ovise sami radovi, s ovom konstatacijom složila se i većina sudionika skupa u Maruševcu.

Tags

Povezani Članci

Close