InfoObrazovanje

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA U srednje škole, prema neslužbenim podacima, upisano 1.885 učenika, veći interes iskazan za strukovna zanimanja

Službena objava broja slobodnih mjesta po srednjim školama za jesenski upisni rok bit će 20. srpnja 2019. godine

U ljetnom roku upisa u srednje škole u Varaždinskoj županiji u školskoj godini 2019./2020. ukupno je prema neslužbenim podacima upisano 1.885 učenika.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u ljetnom roku popunjene su Prva gimnazija i Druga gimnazija, dok u ostalim srednjoškolskim ustanovama ima još nekoliko slobodnih mjesta.

U gimnazijske programe upisano je 26,05 % učenika, slijedi sektor strojarstva s 12,89 % upisanih, sektor ekonomije, trgovine i poslovne administracije s 8,97%, te sektor elektrotehnike i računalstva s 8,70 %. Ove godine veći interes učenika bio je iskazan i za strukovna zanimanja mesar, stolar, tapetar, koja su izuzetno deficitarna – naveo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Istaknuo je da s upisima možemo biti jako zadovoljni obzirom na činjenicu da nam i ove godine dolazi značajan broj učenika iz drugih županija.

S obzirom da su 8. razred u Varaždinskoj županiji završila 1.673 učenika, a upisano je 1.885 učenika, vidljivo je da je veliki broj učenika došao iz drugih županija. Prema dosadašnjoj analizi, iz drugih županija dolazi 217 učenika, što predstavlja povećanje od 12,67 % u odnosu na broj učenika iz Varaždinske županije – istaknuo je zamjenik Paljak.

Od 1.885 učenika, njih 1.780 upisano je u srednje škole kojima je osnivač Varaždinska županija, u privatne srednje škole njih 35, 62 učenika upisala su Srednju školu u Maruševcu, a 8 učenika upisano je pri Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Službena objava broja slobodnih mjesta po srednjim školama za jesenski upisni rok bit će 20. srpnja 2019. godine.

Tags

Povezani Članci

Close