Našim krajemVijesti

Velike štete u ITAS Prvomajska d.d.

Nevrijeme koje je već po četvrti puta ovoga ljeta, u četvrtak 10. kolovoza 2017. godine zahvatilo šire ivanečko područje posebno je velike štete prouzročilo tvrtki ITAS Prvomajska.

ITAS PRVOMAJSKA

Gepostet von Miroslav Kocijan am Donnerstag, 10. August 2017

Iako se štete tek zbrajaju, već na prvi pogled može se zaključiti da će biti ogromne.

Nevrijeme je „dolazilo“ sa zapada, i silina vjetra koja se uprla u zapadni zid pogona, bila je dostatna da 12 metara dug i 3 metra visok stakleni zid „popusti“ i svom snagom se sruši u unutrašnjost pogona. Potom je stradao i dio krovišta pogona, a snažna  kiša i tuča koje su uslijedile dobro su natopile strojeve i repromaterijal gotovo u pola proizvodnog pogona. Budući da se tvrtka bavi finom obradom metala, svaka kap kiše može prouzročiti izuzetno veliku štetu.

 

Kolika će šteta doista biti tek će se utvrditi, a „jutro poslije“, saniraju se štete na strojevima i samom pogonu. Nekadašnji „stakleni zid“ privremeno je zatvoren daskama i najlonima dok se ne nađe trajno rješenje, budući se stakleni paneli od kojih je bio napravljen više ne proizvode. Krovište će biti sanirano u najkraćem roku, a strojeve i repromaterijal koji se uz njih nalazio čiste i „suše“ djelatnici ITAS Prvomajske.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close