InfoUdruge

VETERANI 7. GARDIJSKE BRIGADE PUMA Svetom misom obilježene 24 godine od završetka borbenih djelovanja u Domovinskom ratu – na Izbornoj skupštini za tajnika izabran Jurica Šare

S područja bivše Općine Ivanec, kao pripadnici 5. Bojne Tigrova i 7. GBR Puma poginuli su Stjepan Magaš iz Prigorca, Vlado Škalac iz Muričevca, Krešo Šmintić iz Cvetlina, Stjepan Križanec iz Višnjice, ze Romano Ribić iz Ivanca

Varaždin – Povodom završetka borbenih djelovanja i povratka 7. gardijske brigade „Puma“ iz Domovinskog rata, u kapelici Sv. Juraja u vojarni 7. gardijske brigade Puma služena je Sveta misa za 91 poginulog i 1 nestalog pripadnika brigade.

Misu je predvodio vojni i policijski kapelan vlč. Ivica Horvat, a nazočili su joj bivši pripadnici brigade, članovi Udruge veterana  Puma, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pripadnici 2. mehanizirane bojne Puma.

S područja bivše Općine Ivanec, kao pripadnici 5. Bojne Tigrova i 7. GBR Puma poginuli su Stjepan Magaš iz Prigorca, Vlado Škalac iz Muričevca, Krešo Šmintić iz Cvetlina, Stjepan Križanec iz Višnjice, ze Romano Ribić iz Ivanca.

A nakon svete mise u Memorijalno-rekreacijskom centru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održana je izvanredno-izborna skupština Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma.

Skupština je održana zbog iznenadne smrti dosadašnjeg tajnika Udruge Igora Tkaleca, a kako bi na njoj bio izabran njegov nasljednik.

Otvorio ju je predsjednik Udruge Robert Puja, nakon pozdravnih riječi predložio je verifikacijsku komisiju, radno predsjedništvo, zapisničara i ovjerovitelje zapisnika koje je Skupština i potvrdila. Radno predsjedništvo zatim je preuzelo vođenje Skupštine po dnevnom redu, koji se sastojao od dvije točke – izbor novog tajnika Udruge te točku razno.

Za novog tajnika Udruge predložen je Jurica Šare, a potom i izabran od strane delegata na skupštini.

Pod točkom razno iznijete su neke od aktivnosti u ovoj godini, servisne informacije te zahvala osobama koje su pomogle u radu Udruge u prijelaznom razdoblju, odnosno do izbora novog tajnika.

Tags

Povezani Članci

Close