Gradovi i OpćineVijesti

Vijeće Općine Klenovnik raspravljalo o izvješćima i planovima Dječjeg vrtića

Od sljedeće sjednice Općinskoga Vijeća, koja je već zakazana za ponedjeljak 11. prosinca, Klenovnik će najvjerojatnije imati Proračun za 2018. godinu, ali ono što će sigurno imati je novi vijećnik.

Naime, uoči jučerašnje sjednice HDZ-ov vijećnik Izidor Gladović predsjednici Vijeća dostavio je svoju ostavku na vijećnički mandat, te izvijestio kako će mu zamjena biti Ivan Galić.

No, zbog općinskim Statutom utvrđene procedure, prema kojoj od podnošenja ostavke do prisege novog vijećnika mora proteći najmanje 3 dana, nazočni Galić nije podnio prisegu i učinit će to tek na sljedećoj sjednici.

Time nije ni glasovao u posljednjoj sjednici u petak, 1. prosinca, čiji Aktualni sat je protekao gotovo bez bilo kakvog pitanja vijećnika, a u ostalom dijelu raspravljalo se i odlučivalo uglavnom o izvješćima i planovima Dječjeg vrtića Latica iz Klenovnika.

Od ravnateljice vrtića Mirjane De Lai, mogli čuti kako je tijekom prošle godine, koristeći uštedu od 30 tisuća kuna obnovljen sanitarni čvor za djecu, čime su poboljšani uvjeti boravka djece.

Ukazala je i na potrebu zapošljavanja barem još jedne odgojiteljice na pola radnog vremena, budući da sada o 32-oje mališana u dvije skupine i 10 polaznika „male škole“, brinu tek tri odgajateljice, što je ispod zakonskog minimuma.

Skrenula je pozornost i na problem igrališta i potpuno derutnih i uništenih, te samim time i za djecu opasnih igrala.

Rečeno je i kako će se nova igrala pokušati nabaviti sljedeće godine, između ostaloga, i novcem pomoći iz općinskog Proračuna, ali je i iznesena ideja da se za tu namjenu prikupljaju donacije na predstojećem Božićnom koncertu KUD-a Klenovnik 22. prosinca.

Sva uz vrtić vezana izvješća i planove, općinski vijećnici prihvatili su jednoglasno.


Budući da je od početka prosinca, zatvaranjem vlastitog obrta, općinski načelnik Mladen Blaško postao profesionalac u Općini Klenovnik, donesena je i odluka o koeficijentu za obračun njegove plaće, utvrđen na visini 2,35 od osnovice.

Koeficijent je na toj razini, kako se moglo čuti na sjednici, stoga što je ranijom odlukom plaća pročelnika obračunava po koeficijentu 2,0, a načelnikova plaća zakonski mora biti veća od pročelnikove.

Govoreći o konkretnim iznosima. umjesto dosadašnje naknade za volontiranje u iznosu od 5.900 kn neto, načelnik Blaško ubuduće će imati osnovnu plaću od 6.971. kn, na što se obračunava radni staž i ostale naknade zaposlenima.

Povezani Članci

Close