Andrej Plenković dao podršku kandidatima HDZ-a u Ivancu

Da bi pružio podršku kandidatima za gradonačelnika Ivanca Zdenka Đulu i njegove zamjenike, uoći predstojećih lokalnih izbora, u petak, 12. svibnja u Ivanec je stigao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, aktualni premijer Andrej Plenković.

U pratnji saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića, HDZ-ovog kandidata za župana Varaždinske županije Alena Runca i zamjenicu mu Lidiju Petrinjak, te kandidata za gradonačelnika Ivanca Zdenka Đule i njegove zamjenike Zdenka Đurasa i Milenu Golubić, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, odao je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, položivši ruže na Spomen obilježje na ivanečkom Trgu Hrvatskih ivanovaca.

Potom se sa članovima i simpatizerima stranke zadržao u kraćem razgovoru, te dao podršku i kratko popričao sa kandidatom za graonačelnika Lepoglave Tonkom Županićema, kandidatom za načelnika općine Bednja Damirom Poljakom, kandidatom za načelnika Donje Voće Krunom Jurgecom, kandidatom za načelnika općine Maruševec Ivanom Šagijem i zamjenika mu Dragutinom Kišićem, te ostalim kandidatima HDZ-a u jedinicama lokalne samouprave sa šireg područja.

Na kraju skupa u Ivanu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  istaknuo kako svojim redovitim dolaskom na područje tri županije sjeverozapadne Hrvatske, izražava podršku razvoju cijeloga kraja. Kako je naveo, Varaždinska županija je dio Hrvatske koji je jako dobro razvijen, gdje ljudi žive solidnije, a možda čak i bolje nego u drugim dijelovima Hrvatske, ali gdje prostora za napredak još uvijek ima. Dodao je i kako mu se stoga i čini, da je u Ivancu ova nova snaga i svježa energija, te program HDZ-a za Ivanec dio mozaika koji HDZ sa svojim kandidatima želi promovirati u Županiji, i šire. Istaknuo je i kako Ivanec već dugi niz godina ima gradonačelnika koji je ujedno i jedan od čelnika HNS-a, te je u tijeku utakmica onih za koje se vide kakvi su rezultati i onih koji to žele poboljšati, a kada imate takav izbor na stolu, tada je i poprilično jednostavna odluka.

Izrazivši još jednom punu podršku kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Ivanca Zdenku Đuli i kandidatima za zamjenike gradonačelnika Ivanca Zdenku Đurasu i Mileni Golubić, još jednom je i zahvalio svim članovima i simpatizerima stranke na dolasku na skup u Ivanec.

Uoči dolaska u Ivanec, Andrej Plenković je svojim dolaskom na skupove HDZ-a, dao podršku i kandidatima u Ludbregu i Varaždinu.

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!