IZBORI 2017. NEZAVISNA LISTA- Lista grupe birača

IZBORI 2017.

Evo da i ovim putem predstavimo našu listu, Listu grupe birača čiji je nositelj Mirko Žimbrek.

I Mirko i ja (Tibor Surjak) bili smo članovi gradskog vijeća u njegovom prošlom sazivu, ali svi dobro znate kao HSS-ovci. Jedini smo bili prava oporba, a tome u prilog govori i činjenica da sam se ja sam i to samo na 5 sjednica gradskog vijeća više puta javljao za riječ nego svi vijećnici vladajuće koalicije zajedno tijekom svih 4 godine.

Da, više puta nego njih jedanaestero zajedno.

No međutim, županijska organizacija naše bivše stranke krenula je smjerom sa kojim se nas šestero, svi članovi gradskog odbora stranke u Ivancu nikako nije mogla složiti.

Ako smo 4 godine bili glavna opozicija, propitkivali smo i kritizirali njihove postupke i odluke, sada sigurno ne pristajemo biti njihov koalicijski partner i njihovi “robotski” dizači ruku.

Oko nas šestero vrlo brzo okupili su se potpuno novi, mladi i ambiciozni ljudi, potpuno novi u politici.

Okupili su se isključivo iz razloga jer su odlučili živjeti i odgajati svoju djecu u Ivancu i to u drugačijem i boljem Ivancu.

Svi smo svjedoci da smjer kojim nas vodi ova vlast i to zadnjih 12 godina je sve samo ne dobar. Oni su suodgovorni, ako ne i direktno odgovorni za zatvaranje pojedinih firmi u našem gradu, pa prisjetimo se samo Itasa, Mesne industrije i IMI-ja.

Svi znamo kakve su to firme bile, a kakve su danas.

Danas ti isti ljudi ponovno idu na izbore sa svojim listama. Tako da pozivam Ivančanke I Ivančane da dobro pročitaju kandidacijske liste, da se dobro informiraju i da budu sigurni da svoj glas daju ljudima koji ga i zaslužuju.

Činjenica je, da oni koji su nas doveli do ove situacije u kojoj se nalazimo sigurno nas iz nje ne mogu izvući. Jer da su znali kako, ne bi nas do ovog ni doveli.

Potpuna devastacija prirode na ivanečkim jezerima, pa kaj to zbilja ne bi moglo biti prekrasno mjesto, biser prirode doslovno 10 minuta od centra grada. Mjesto koje bi bilo uređeno za zabavu, odmor i rekreaciju za naše susjede? Ja zbilja vjerujem da bi.

Ivanščica, potpuno neiskorišten prirodni resurs na raspolaganju! Pitanje je dal mi to namjerno ne želimo iskoristiti u turističke svrhe ili još gore ne znamo kako.

Vrlo jednostavno, postoje EU projekti, jedan od njih je i ovaj trenutno otvoreni, Interreg, na kojem smo mi kao grad prijavili Muzej planinarstva i pjesništvo!

A mogli smo npr. poučno edukativne staze, pješačke, biciklističke, pa bi onda onaj projekt rent-a-klijet imao smisla iz čiste potrebe. Prvo se turisti nekako moraju privući u naš Ivanec.

Downhill utrka mogla bi biti šlag na torti naše turističke ponude, po njoj bi Ivanec mogao postati poznat i izvan granica naše zemlje, u cijeloj Europi.

Prošlo je vrijeme teške industrije, turizam, proizvodnja hrane za potrebe turizma trebali bi biti naša glavna preokupacija i cilj kojem težimo.

Poslovnu zonu spomenut ću samo jednom rečenicom. Nije normalno da su troškovi poslovne zone toliko visoki, a prihodi gotovo nikakvi, zanemarivi.

U svakom slučaju treba provjeriti sve činjenice i odlučiti kuda i kako dalje.

Koliko sam upoznat, sve parcele su u privatnom vlasništvuiI jednostavno ne vidim načina da poslovna zona uprihodi i jednu kunu ako sve ostane tako kako je sada.

I na kraju, demografska slika grada. Pa djeca su naša budućnost, a grad za njih ne radi gotovo ništa. Nema ni jedan razlog da naknada za novorođenčad ne bi bila izdašnija, nema razloga ni da se sva djeca ne sufinanciraju potpuno jednako.

Treba jednako sufinancirati i onu djecu koja idu u vrtić, ali isto tako i onu koju čuvaju bake ili tete.

I naravno, jednosmjenska nastava, to je trebalo biti riješeno odavno i zbilja ne vidim ni jednu prepreku za rješavanje toga.

Puno je tema i puno je problema, ali ako ima volje ima i načina za njihovo rješavanje.    Ljudi, došlo je vrijeme da se svi zajedno aktiviramo i okrenemo novi list!!

Lista grupe birača, Lista broj 5.

(Tibor Surjak- kandidat na broju 2. kandidacijske nezavisne liste grupe birača)

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!