Surjak replicira Štefanku!

Na jučerašnju reakciju kandidata HSS-a za gradonačelnika Ivanca Marijana Štefanka, ponovno se priopćenjem oglasio kandidat sa liste grupe birača za Gradsko Vijeće Ivanca Tibor Surjak. Priopćenje prenosimo u cijelosti, bez uređivačkog uplitanja:

Kad me već vučeš za jezik, Štefanko, ovo kaj si ti izjavil za eIvanec je notorna glupost i laž!! Prvo da ti objasnim ovo sa troškovima, kad već obmanjuješ javnost sa priglupim pitanjima ko listi grupe birača financira kampanju i kak nemaju troškova!! Prvo, sami si financiramo kampanju, svako bude uplatil nešto novaca na račun koji je otvoren baš za potrebe izborne promidžbe. Kaj se tiče troška, da, imamo račune i to za radio i za printanje letaka i plakata, a računi postaju trošak tek kad se plate, tak da znaš visoko obrazovani Štefanko.

A sad kaj se tiče ovih insinuacija po kojima mi kao nismo nezavisni!! Ma nemaš ti pojma, a ako ljude baš zanima pravu istinu mogu pročitati u nastavku.

Danas na Listi grupe birača, na Listi broj 5 imamo mlade i ambiciozne ljude, ljude koji nikad nisu bili u politici. Kojima je ovo prvi susret s politikom, ali činjenica je da i najdalji put počinje prvim korakom!! Osim njih jedanaestero, nas ostalih 6 bili smo članovi HSS-a. Poimence Mirko Žimbrek, Tibor Surjak, Darko Vresk, Lidija Petrinjak, Irena Glavica I Dražen Petrinjak. Svi osim Dražena bili smo i članovi gradskog odbora HSS-a. Kako su se ranije neki od članova odbora izjasnili da žele izaći iz stranke, Danijel, Marijana, Sandra i Mirko koji je izašao krajem 2016. U odboru je ostalo nas četvero, Štefanko, Sever I Belač. S time da Belač postaje član odbora kao predsjednik mladih, ali uopče bez znanja ostalih članova gradskog odbora tada, zanimljivo i indikativno. No svejedno, ostalo je i tak nas 4 protiv njih tri, ako očete sportskim rječnikom. Uglavnom, nakon istupanja Mirka Žimbreka iz stranke županijska organizacija mogla je postupiti po članku 28. Ili 29. Statuta HSS-a, nek provjeri koga zanima, ja sad nisam 100% siguran jer ovo pišem iz glave i po sječanju. Ali ne, on, Sabati postupa po članku 93. tog istog HSS-ovog statuta u kojem stoji da Predsjednik županijske organizacije može odabrati v.d. predsjednika do sazivanja izborne skupštine. Na zadnjoj sjednici predsjedništva stranke u županiji na kojoj sam bil, na toj istoj na kojoj je Štefanko postal v.d. predsjednik gradske organizacije mogle su se čuti riječi Sabatija upučene Štefanku, “Sad si ti šef”, a to mogu potvrditi i neki drugi ljudi osim mene!! I to su sve činjenice. Zbog neorganiziranja i neodržavanja izborne skupštine, kako zbog logike jer nemamo vodstvo u gradu, tako i zbog kršenja pojedinih članaka statuta, nas šestero spomenutih na početku, postupamo po članku 28., skupljamo potpise, jer između ostalog izbornu skupštinu može sazvati i 1/3 svih članova stranke na području gradskog odbora. Od 154 člana kolko ih stranka ima na području grada Ivanca i to po reviziji iz 2014., mi dobivamo potpise od njih 83-oje, što je daleko iznad 1/3. Sve skupa zanimljivo je da se radi o početku ožujka. Od tada nastupa, ja sam to u ono vrijeme zval “talačka kriza”, sve stoji, a vremena ima. Ti potpisi naravno poslani su na adresu županijske organizacije i u centralu u Zagrebu. Nakon toga, opet se ništa ne događa, razgovaralo se između ostalog i s Beljakom, ja sam osobno s njim razgovarao, ali pomaka nije bilo. Najavljene su nekakve promjene u HSS-u u sljedećem razdoblju, ali to je uglavnom bilo to. Promjene ekspeditivno i odmah, jednostavno nisu bile moguće!! Kak sam već i izjavil, nismo željeli biti ničiji taoci 4 godine da moramo gledati i sudjelovati u njihovim oportunističkim kombinacijama i koalicijama. A sad me još vuci za jezik, pa moremo malo i o zadnjem sastanku na kojem smo bili i popili pelin, sječaš se!!” 

Priopćenje potpisuje Tibor Surjak, kandidat sa Liste grupe birača za Gradsko Vijeće Grada Ivanca, kojoj je nositelj Mirko Žimbrek.

 

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!