InfoZanimljivosti

Visoki prekršajni sud odlučio: Thompson nije napravio prekršaj – u pjesmi “Bojna Čavoglave” je ‘sve čisto’

Pravno stajalište koje su suci zauzeli na današnjoj općoj sjednici je obvezujuće za sve suce tog suda

Visoki prekršajni sud donio je odluku da poklik “Za dom spremni” na početku pjesme Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave” nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira u dvjema spornim izvedbama koje su bile predmet odlučivanja, piše HRT.hr.

Da poklič “za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” nije prekršaj, odlučila je većina sudaca Visokog prekršajnog suda na općoj sjednici toga suda u srijedu.

Nakon provedene rasprave, s četiri glasa “za”, 15 “protiv” i jednim suzdržanim, odlučeno je da se poklič ”za dom spremni” ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pravno stajalište koje su suci zauzeli na današnjoj općoj sjednici je obvezujuće za sve suce tog suda pa time i za tročlano sudsko vijeće koje je potkraj prošle godine presudilo da poklič “za dom spremni” na početku Thompsonove pjesme nije prekršaj.

Temeljem te presude koju je danas podržala velika većina sudaca Visokog prekršajnog suda Marko Perković Thomson će poklič “za dom spremni” i dalje moći neometano izvikivati na koncertima u Hrvatskoj, piše HRT.hr.

Tags

Povezani Članci

Close