InfoIzdvojenoUdruge

Vjekoslav Špac ostaje na čelu HVIDRA – e Ivanec

Lepoglava – Udruga HVIDRA Ivanec održala je u Lepoglavi svoju redovnu Izvještajno-izbornu skupštinu, kojoj su nazočila 24 delegata.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Vjekoslav Špac, a ono je, kao i Izvješća o financijskom poslovanju i Nadzornog odbora, javnim glasovanjem prihvaćeno od strane delegata.

U izbornom dijelu Skupštine, za novog-starog predsjednika izabran je Vjekoslav Špac, koji će si, sukladno statutu, izabrati najbliže suradnike, a izabran je i Nadzorni odbor te četvero delegata za Županijsku skupštinu HVIDRA – e.

Po provedbi izbornog dijela skupštine, Špac je iznio Plan i program rada za 2017. godinu, koji je također jednoglasno prihvaćen.

Nazočnima se obratio gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, koji je nakon pozdravnih riječi, pohvalio dosadašnje, te zaželio uspjeh u najavljenim aktivnostima i, uz ostalo, rekao:

„Čast mi je da sam tu. Davali smo i davat ćemo Vam potporu, zaslužili ste da Vam budemo stalno na raspolaganju“.

Također, gradonačelnik Škvarić prenio je informaciju kako je gotov natječaj za izgradnju Spomen parka u Lepoglavi za kojeg je dobivena potpora Ministarstva hrvatskih branitelja, te bi radovi trebali započeti na proljeće.

Zamjenik gradonačelnika Ivanca, Čedomir Bračko, u svojem je obraćanju također najprije pozdravio nazočne, isto tako zaželio puno uspjeha u radu, kao i zdravlja braniteljima i njihovim obiteljima.

Bračko je, uz drugo, istaknuo da će uskoro biti napravljen troškovnik za uređenje prostora u tzv. braniteljskoj zgradi u Ivancu, nakon čega će se, zajedničkim snagama grada Ivanca, braniteljskih udruga i svih koji mogu i žele pomoći, krenuti s uređivanjem prostora u kojem bi bili uredi braniteljskih udruga, te Memorijalni centar hrvatskih branitelja za područje bivše Općine Ivanec.

Nadam se da ćete svoju narednu skupštinu održati u Ivancu“, završio je svoje izlaganje Bračko.

Skup su, redom istaknuvši dobru suradnju i nadu u njezin takav nastavak, pozdravili i predstavnici srodnih, braniteljskih udruga; predsjednik HVIDRA – e Varaždinske županije Dragutin Špac, zatim potpredsjednik UDVDR Varaždinske županije Ljudvek Cikač, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec, Vladimir Debeljak te predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Dražen Husnjak.

Foto: Mirko Druško

Povezani Članci

Close