Gradovi i OpćineInfoVijesti

Vježba evakuacije škole u Lepoglavi

Pretpostavka požara u školskoj zgradi uslijed čega je došlo do ozljeđivanja nekolicine učenika bila je polazna osnova vježbe evakuacija zgrade Osnovne škole “Ante Starčevića” u Lepoglavi, koju je, provjeravajući učinkovitost sustava zaštite i spašavanja organizirao gradski Stožer civilne zaštite.

Po ranije utvrđenom i uvježbanom protokolu, odmah po “uočavanju” požara naložena je evakuacija učenika i djelatnika škole, a potom su intervenirali vatrogasni DVD-a Lepoglava evakuacijom unesrećenih i njihovim zbrinjavanjem kod hitne medicinske službe, te gašenjem požara. U isto vrijeme prostor oko same škole osiguravali su djelatnici Policijske uprave Varždinske.

Nakon same vježbe, zadovoljstvo prikazanom reakcijom učenika i djelatnika škole te dežurnih službi izrazili su pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin Zdravko Vrbanić, kao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ujedno naglasio važnost koordiniranog djelovanja svih žurnih službi te potrebu ulaganja u njihovo opremanje.

U obraćanju sudionicima vježbe Škvarić je naglasio kako, uz potrebu kontinuiranog usavršavanja članova žurnih službi, potrebno je i kontinuirano ulganje u njihovo opremanje. Kada su u pitanju vatrogasci, koji najčešće prvi dolaze i pomažu unesrećenim građanima, u njihovo opremanje Grad Lepoglava kontinuirano ulaže. Sva vatrogasna lepoglavska vatrogasna društva dobro su opremljena i spremna djelovati. Impozantan je njihov vozni park, budući da svako društvo raspolaže s minimalno 5 tisuća litara vode na kotačima, te vozilima za brzu reakciju. Time je cijelo je gradsko područje pokrivene snagama koje mogu, ukaže li se potreba, brzo i učinkovito djelovati.

 

 

Povezani Članci

Close