InfoVremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA Prvi dio tjedna hladniji, od četvrtka porast temperature

U ponedjeljak nas je probudila najavljivana kiša

Nedjeljna južina i osjetan pad tlaka potvrda su još jedne, dugonajavljivane promjene vremena s oborinama i padom temperature te često jakim, mjestimice i olujnim vjetrom.

Već u noći te posebice tijekom ponedjeljka diljem će Hrvatske pasti barem malo kiše, u unutrašnjosti ponegdje i susnježice i snijega, a osobito će na Jadranu biti i izraženijih pljuskova, ponegdje vjerojatno i s munjama i gromovima.

U mnogim će krajevima noć i prijepodne biti topliji od poslijepodneva, piše HRT.

Već od utorka većinom suho i barem djelomice sunčano, uz još malo nižu temperaturu, u unutrašnjosti ponovno i jutarnje “minuse” pa se preporučuje zaštita osjetljivijeg bilja.

Osjećaj hladnoće pojačavat će vjetar, osobito do srijede jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana.

Gdjekoje kišne kapi i snježne pahulje može biti uglavnom u istočnim i gorskim krajevima.

Od četvrtka opet porast temperature, pa će druga polovina tjedna biti toplija od prve, a relativno toplo za doba godine vrlo vjerojatno će biti i u trećem tjednu veljače.

Od utorka – većinom suho, u početku i vjetrovito

U unutrašnjosti veći dio idućeg tjedna prevladavajuće suho vrijeme, uz promjenljivu naoblaku. Tek rijetko može biti vrlo slabih oborina na granici kiše i snijega, ponajprije u gorju i na istoku.

U utorak posvuda vjetrovito, a zatim će povremeno jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra biti posebice u gorju. Dojmu hladnijeg vremena pridonosit će vjetar.

U utorak i srijedu na Jadranu pretežno sunčano, u zatim od četvrtka povremeno umjerena naoblaka.

Prva polovina tjedna bit će i dalje vjetrovita, uz umjeren i jak, osobito u Dalmaciji i podno Velebita i olujan sjeverni vjetar i buru, koji će u četvrtak slabjeti te će i temperatura zraka malo porasti, piše HRT.

Tags

Povezani Članci

Close