InfoVremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA Snijeg danas i sutra, od sredine tjedna osjetno zahlađenje, ‘smirivanje’ za vikend

Ivanec – Snijeg koji u našem kraju pada od jutra i u nizinama ga je napadalo petnaestak, pa i više centimetara, najavljen je i za nastavak današnjeg dana, te za sutra.

Temperatura između 0 i 2 °C, vjetar sjeverni, slab do umjeren.

Potpuni prestanak padalina najavljuje se za srijedu, uz oblačno vrijeme i temperaturu između – 2 i + 3 °C, uz pojačani sjeverni vjetar.

U četvrtak se predviđa sunčano vrijeme, ali i daljnje snižavanje temperature, koja bi u jutarnjim satima mogle dosegnuti i do – 9 °C, po danu se ‘popeti’ maksimalno do 3 °C.

Slično vrijeme najavljeno je i za petak.

Oblačno bi trebalo biti i vikendom pred nama, u subotu i nedjelju, ali s ipak nešto višim temperaturama, jutarnjim oko ‘ništice’, a dnevnim oko 6 °C.

Biometeorloške prilike bit će relativno nepovoljne, osobito za reumatičare, astmatičare, te bolesnike od krvožilnih bolest.

Zbog niskih temperatura, posebice od sredine tjedna, izražena je mogućnost poledice na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Izvor: DHMZ

Povezani Članci

Close