InfoIzdvojenoOstalo

Vruć i sparan tjedan pred nama – donosimo savjete kako ga lakše ‘prebroditi’

Ivanec – S obzirom da nam meteorolozi idućih dana najavljuju visoke temperature, čak i do 35 celzijevih stupnjeva, evo nekoliko savjeta našim građanima, osobito starijim, oboljelim osobama i djeci, kojih se treba pridržavati u ovim ljetnim vrućinama.

Preporuča se tako izbjegavati izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 – 17 sati, ne ostavljati djecu ili životinje u parkiranom vozilu, treba izbjegavati naporan fizički rad, ako je to moguće skloniti se u sjenu.

Vrlo važno je piti redovito i dovoljno tekućine i izbjegavati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera, jesti češće manje obroke, izbjegavati hranu bogatu bjelančevinama.

Potrebno je rashladiti domove, nositi laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala, a od sunca se zaštititi sunčanim naočalama, šeširom i kremama sa zaštitnim faktorom.

Nazovite i posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami, te tražite savjet liječnika ako imate neku kroničnu bolest. Također je važno zapisati važne brojeve Hitna pomoć – 194 (za cijelu Hrvatsku) i Centar 112.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close