InfoIzdvojenoNašim krajem

VUGLOVEC Nastavljena tradicija stara 21 godinu – na misnom slavlju u kapelici Svetog Križa molilo više od stotinu vjernika

Zamisao o održavanju ovakvog događaja došla je spontano, a on je s godinama prerastao u tradiciju na kojoj se redovito okuplja veliki broj vjernika

Vuglovec – Pred mnoštvom vjernika iz Vuglovca i okolnih naselja, kao i sa šireg ivanečkog područja, u kapelici Svetog Križa u Vuglovcu tradicionalno je, već 22. puta zaredom, služena Sveta misa.

Misno slavlje predvodio je župnik ivanečke župe Svete Marije Magdalene, vlč. Zoran Gložinić, a izvođenjem duhovnih pjesama uveličao ga je i crkveni zbor mladih.

Pri kraju misnog slavlja jedna od organizatorica cjelokupnog događanja Dragica Milec uručila je vlč. Gložiniću dar, buket cvijeća, u povodu 11. obljetnice njegovog svećeništva, od čega ih je 10 proveo u Ivancu.

Po završetku Misnog slavlja nazočni su nastavili druženje uz domjenak i osvježavajuća pića.

Služenje svete mise i druženje vjernika po njezinu završetku ima tradiciju još od1997. godine kada je kapela Svetog križa obnovljena, odnosno podignuta na mjestu oko 200 godina stare koja je zbog derutnog stanja morala biti uklonjena.

Kapela se nalazi na obiteljskom gospodarstvu hrvatskog branitelja Marijana Vusića, koja svake godine daje značajnu logističku potporu cijelom događaju.

Zamisao o održavanju ovakvog događaja došla je spontano, a on je s godinama prerastao u tradiciju na kojoj se redovito okuplja veliki broj vjernika.

U pripremi i realizaciji u najvećem su dijelu sudjelovali sami mještani Vuglovca, potom Mjesni odbor Vuglovec, lokalni poduzetnici, donatori, a pomoglo je i ivanečko komunalno poduzeće IVKOM.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close