IzdvojenoVijesti

WINGS FOR LIFE WORLD RUN I naši trkači sudjelovali na utrci u Zadru u svrhu pomoći u istraživanjima za liječenja leđne moždine

Zadar – U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza u Zadru je 5. puta održana tradicionalna humanitarna utrka Wings for Life World Run, koja se osim u Hrvatskoj u isto vrijeme trčala i više desetaka gradova diljem svijeta.

Utrka je to bez ograničenja, na kojoj mogu sudjelovati svi koji to žele, bez obzira na dob, zdravstveno stanje i mogućnosti. Naime, nema ciljnu liniju pa ju zato završi svatko tko starta, a ciljna linija je, u biti, presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima.

U onom trenutku kada vozilo prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica koji ostanu trčati su pobjednici utrke.

U Zadru je startalo oko 8500 trkača, u poretku ostalo njih 7318, a pobjednik utkre u konkurenciji muškaraca bio je Austrijanac Karl Aumayr koji je istrčao 68 kilometara prije nego ga je ulovilo’ vozilo i time postao peti pobjednik hrvatske Wings for Life World Run utrke, novi rekorder staze, ali i prvi strani pobjednik ove utrke u Hrvatskoj.

Alen Čretni iz Lepoglave bio je šesti među muškarcima i treći Hrvat s pretrčanih 45,40 kilometara, dok je kod žena pobijedila Slovakinja Martina Burzova s istrčana 32,68 kilometra.

Od ostalih trkača klubova ivanečkog kraja Neven Jurković istrčao je 26,1 kilometara i zauzeo 93. mjesto među muškarcima, Žarko Pozder bio je 173. sa istrčanih 22,92 kilometara, a Edi Petak je ‘ulovljen’ nakon 21,48 kilometara i zauzeo je 232. mjesto.

Zadar je bio domaćin ovog globalnog pokreta petu godinu uzastopce, a utrka je uistinu bila prilagođena svim sudionicima; jednako profesionalcima, amaterima, sudionicima u kolicima i svima koji to žele.

Rezultati utrke u Zadru:

https://results.wingsforlifeworldrun.com/int/en/2018

Cilj je svima bio isti – pomoći u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Upravo za tu svrhu odlazi i novac prikupljen od startnina, ukupno je prikupljeno oko 3 milijuna eura, a uplaćuje se neprofitnoj zakladi Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

Utrku je diljem svijeta istrčalo 76278 trkača, a najbolji rezultat ostvario je Šveđanin Aron Anderson, koji je na Floridi istrčao 89,85 kilometara, dok je zadarski pobjednik Karl Aumayr bio ukupno 7.

Globalni rezultati:

https://results.wingsforlifeworldrun.com/int/en/2018

Foto: TK Ivančica / Facebook

Povezani Članci

Close