InfoObrazovanje

ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA Ministarstvo znanosti i obrazovanja i RTL Hrvatska pokreću „Maturu na RTL2“

Započinje 28. ožujka od 09.30 do 11.30

Nakon što se u program nastave na daljinu uključila i RTL Hrvatska, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s televizijskom kućom osiguralo novi edukativni program „Matura na RTL2“ koji s emitiranjem započinje u subotu 28. ožujka na programu RTL2 od 9.30 do 11.30.

Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Prva „Matura na RTL2“ odnosit će se na pripreme za maturu iz Hrvatskoga jezika, pa će tako nastavnici Hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi.

Naglasak će biti stavljen na:

– primjere i analize različitih vrsta eseja

– savjetovanje kako napisati dobar esej

– upućivanje na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju

„Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni.“ rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

„Mi kao RTL Hrvatska smo izuzetno ponosi što osim redovitog i objektivnog izvještavanja našeg informativnog programa u ovoj teškoj situaciji, možemo dati podršku Ministarstvu znanosti i obrazovanja,  sjajnoj inicijativi  i projektu nastave na daljinu. S ovim programom RTL2 u potpunosti posvećuje svoje jutarnje termine obrazovanju.“-rekao je predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, Marc Puškarić.

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup). Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w, YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjwte televizijskim programima HRT3, SPTV i RTL2.

Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

Tags

Povezani Članci

Close