InfoVremenska prognoza

Za vikend hladnije, ali bez ozbiljnijeg snijega, početak narednog tjedna suho vrijeme sa sunčanim razdobljima

Proteklih dana u većini se prognoza najavljivao obilniji snijeg na našem području tijekom ovoga vikenda. Spominjalo se mogućnost da bi ga u niziniama moglo napadati i do 20 centimetara, no kako se približava vikend, prognoze govore drukčije.

Mi prenosimo onu Facebook stranice Kad će kiša” (https://www.facebook.com/kadcekisa/)

Nešto opširnija prognoza za središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku za sljedeće dane:

“U petak oblačnije uz mogućnost za povremenu slabu kišu. S obzirom da bi trebalo malo zahladiti to će u početku vjerojatno biti kiša, ali kasnije krajem dana nije isključena ni pojava susnježice ili malo mokrog snijega, osobito u brežuljkastom području županije.

Ne očekuje se nikakav ozbiljan snijeg, to je moguće samo u višem gorju. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4, a najviša dnevna bi se mogla kretati od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva prijepodne, a zatim sve hladnije. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. U noći na subotu će oborine prestati.

Za vikend se nastavlja malo hladnije vrijeme. U subotu uglavnom suho uz mogućnost za sunčana razdoblja. Vjetar će sasvim oslabjeti i prestati. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna mogla bi se popeti na 6 Celzijevih stupnjeva.

U noći na nedjelju i u nedjeljno rano jutro ponegdje su moguće slabe oborine na granici kiše i snijega. Tijekom dana u nedjelju većinom suho, a moguća su i kraća sunčana razdoblja. Zapuhat će umjeren i pojačan sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura oko nule, a dnevna do 5 Celzijevih stupnjeva.

Sam početak novog tjedna donosi nam u ponedjeljak suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Vjetar će biti slab. Noćna temperatura oko -4°C uz mraz i moguću maglu, a danju bi mogla narasti do +3 ili +4°C. Biometeorološke prilike će biti zdrave i povoljne.

U utorak ujutro mraz i mjestimična magla uz temperaturu od -5 do -2°C, ali će popodne uz kraća sunčana razdoblja malo zatopliti pa bi temperatura mogla narasti i do 4 ili 5 Celzijevih stupnjeva. Nastavit će se razdoblje povoljne biometeorološke situacije.

Čini se da će u srijedu vrijeme biti suho, djelomično sunčano i možda još malo toplije. Jutro će i dalje biti mrazno uz moguću maglu, ali danju sasvim ugodno i mirno. Slične vremenske prilike će se nastaviti i u četvrtak, prenose na stranici https://www.facebook.com/kadcekisa/.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close