IzdvojenoObrazovanjeVijesti

Zapaženi rezultati Edite Prekrit i Vite Petrinjaka iz ivanečke Osnovne škole na državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske

Primošten – Na 59. državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske u Primoštenu, u dvanaest područja, sudjelovalo je 249 učenika od petog do osmog razreda.

Sudionici natjecanja bili su učenici Osnovnih škola, članovi klubova mladih tehničara u Osnovnim školama, udrugama tehničke kulture ili srodnim ustanovama.

Natjecanje se sastoji od pisane provjere znanja, izrade rada i obrane rada, a ivanečku Osnovnu školu Ivan Kukuljević Sakcinski predstavljali su Edita Prekrit i Vita Petrinjak, učenici osmog razreda.

Edita Prekrit se natjecala u elektrotehnici, s modelom kolektorskog elektromotora, kojeg je sama izradila, te osvojila visoko 4. mjesto u konkurenciji 21 učenika, po jednog iz svake županije.

Vito Petrinjak se natjecao u elektronici, te je sa strujnih i naponskim stabilizatorima na eksperimentalnoj i tiskanoj pločici osvojio 7. mjesto, također u konkurenciji 21 učenika.

Editi i Vitu, koju su do sada sudjelovali na brojnim natjecanjima diljem Hrvatske, mentorica je učiteljica Anđelka Barlek.

Foto: OŠ Ivanec

Povezani Članci

Close