IzdvojenoObrazovanjeVijesti

Započeo 6. ciklus Tuluma s(l)ova

Ivanec – Noćnim čitateljskim susretom, u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu započela je šesta sezona projekta Tuluma s(l)ova.

Na noćnom čitateljskom susretu u školskoj knjižnici sudjelovala su 22 učenika.

Učenici su na početku donijeli pravila ponašanja na čitateljskom susretu, a uslijedila je motivacijska igra koju je odabrala, pripremila i vodila školska pedagoginja Vesna Vitez.

Nakon nje, učenici podijeljeni u dvije skupine, Kiseli krastavci i Rolling Stones, odigrali su igru asocijacija koju je osmislila i vodila socijalna pedagoginja Iva Kelemen, a konačni rezultat bio je 260 naprama 170 bodova za Kisele krastavce.

tulum-slova-2016-1 tulum-slova-2016-3 tulum-slova-2016-5 tulum-slova-2016-4

Potom je knjižnica pripremljena za ceremonijalno čitanje odabranih pjesama i ulomaka tekstova po izboru učenika, te povezivanje sa školskom knjižnicom OŠ Donja Dubrava putem Skypea.

Malo drugačiju “Potragu za blagom” učenicima je priredio učitelj geografije Josip Kraš. Kako bi došli do slatkog blaga, učenici su se u potrazi za blagom koristili kompasom, mjernim metrom, te traženjem stihova iz Biblije prema zabilježenom citatu.

Uz ‘western polku’ učenici su učili plesati i jive na plesnoj radionici koju je vodila učiteljica njemačkog jezika Ivana Matić, uz pomoć ‘tulumaša’ i plesača Plesnog studija “Takt” Varaždin, Paule Čavlek i Dominika Biškupa.

Posljednja je na rasporedu bila radionica lightpaintinga Foto-kluba Deseti K iz Lepoglave, koju su vodili članovi kluba Goran Božak, Aleksandar Kordić i Leon Vrtar.

U novi ciklus Tuluma s(l)ova, kojeg je osmislila knjižničarka ivanečke Osnovne škole, prof. Draženka Stančić, ove je godine uključeno 35 školskih knjižnica diljem Hrvatske.

Povezani Članci

Close