InfoOstalo

Završeni radovi na proširenju Caritasovog doma u Ivancu, prvi ‘stanari’ stižu već početkom slijedećeg tjedna

Ivanec – Okončani su radovi na proširenju Caritasovog doma “Svetog Ivana Krstitelja” u Ivancu, čime je dom proširen za novih 250 kvadrata prostora, a smještajni kapaciteti povećani za 10 osoba.

Budući su se pokazale povećane potrebe za smještajem, Dom je od Varaždinske biskupije zatražio ustupanje prostora, koji je u okviru doma bio na raspolaganju Biskupiji, a nakon pozitivnog očitovanja na zamolbu, krenulo se u uređenje prostora u kojem su obavljeni građevinski, vodoinstalterski radovi, uređeni su podovi, te je prostor namješten suvremenom opremom.

Uređenjem prostora dobilo se 6 novih soba, 4 dvokrevetne i dvije jednokrevetne, a smještajni kapacitet doma je sa sadašnjih 105 kreveta, povećan na 115.

Uz sobe, u potpunosti je uređen sanitarni čvor, kupaone i prostor za zajedničke namjene, a investiciju od oko pola milijuna kuna, vlastitim sredstvima financirao je Caritasov dom “Svetog Ivana Krstitelja”.

Prve stanare ovaj će prostor dočekati početkom slijedećeg tjedna, a prostori će svečano biti otvoreni i blagoslovljeni već sutra, u četvrtak 4. siječnja.

Naime, tada u tradicionalni “novogodišnji” posjet Domu i njegovim stanovnicima stiže varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.

U 10.30 sati će u Domu predvoditi Svetu misu, potom će kraći program izvesti korisnici doma, a uslijedit će i svečanost blagoslova novoopremljenih prostora.

Povezani Članci

Close