SportVijesti

ZAVRŠENO EUROPSKO PRVENSTVO Estonija ukupnom pobjedom ostvarila plasman u prvu ligu, Hrvatska osigurala ostanak u drugoj

Prvenstvo je održano u sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama, a organizatori su primili brojne pohvale svih dvanaest reprezentacija i dužnosnika Europske atletske federacije

Varaždin – Podjelom pobjedničkih plaketa i banketom svih sudionika u nedjelju na večer u Studentskom domu u Varaždinu završeno je Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga.

Najviše bodova u dvodnevnom natjecanju skupila je reprezentacija Estonije koja je time ostvarila pobjedu i plasman u viši rang natjecanja.

Plaketu je kapetanu reprezentacije predao Erich Teigamagi, delegat EA.

Slovenija je ostvarila drugo mjesto za što im je čestitao Ivan Veštić predsjednik HAS-a a zamjeniku gradonačelnika Zlatanu Avaru pripala je čast uručiti plaketu za treće mjesto kapetanici reprezentacije Danske.

Hrvatska je odličnim nastupima svih reprezentativaca te pobjedama Sandre Perković, Sare Kolak i Dine Bošnjaka osvojila je peto mjesto i osigurala ostanak u ovom rangu natjecanja.

Uoči podjele plaketa, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar uručenjem simbola Grada Varaždina – replike povijesnog grba zahvalio je Hrvatskom atletskom savezu i predsjedniku Ivanu Veštiću te Europskoj atletskoj federaciji i njenom delegatu Erichu Teigamegiju.

Prvenstvo je održano u sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama, a organizatori su primili brojne pohvale svih dvanaest reprezentacija i dužnosnika Europske atletske federacije.

Varaždin je trideset godina nakon održavanja JUPEA u potpunosti ispunio očekivanja te još jednom uspješno organizirao veliko međunarodno sportsko natjecanje.

Tags

Povezani Članci

Close