Gradovi i OpćineInfo

ZELENA ČISTKA Najveća ekološka akcija na području grada Ivanca u subotu, 13. travnja

Svim mjesnim odborima je iz Upravnog odjela za komunalne poslove upućen poziv da Gradu dostave podatke o onečišćenim lokacijama s procjenom količine otpada na njima

Ivanec – Zelena čistka, najveća ekološka akcija na području grada Ivanca, ove će se godine provesti u subotu, 13. travnja i to već osmi put za redom, piše Ivanec.hr.

I ovoga puta organizira je Grad Ivanec u suradnji s mjesnim odborima, udrugama, s Ivkomom, školama, vrtićima i svima drugima koji „dišu“ zeleno.

Gradska uprava već provodi potrebne organizacijske i logističke pripreme za što optimalniju provedbu akcije na terenu.

Svim mjesnim odborima je iz Upravnog odjela za komunalne poslove upućen poziv da Gradu dostave podatke o onečišćenim lokacijama s procjenom količine otpada na njima.

Mjesni odbori Ivanec I, II, III i IV pozvani su da aktivnosti u ovogodišnjoj Zelenoj čistki usmjere na čišćenje i uređenje cijelog toka Bistrice.

Kako bi se na licu mjesta dogovorili konkretni detalji vezani uz provedbu Zelene čistke, predstavnici svih sudionika bit će pozvani na koordinacijski sastanak koji će se u Gradskoj vijećnici održati u četvrtak, 4. travnja.

Na njemu će se dogovoriti svi detalji oko početka akcije, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, komunikacija s komunalnim redarima, prehrana odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje akcije.

Mjesne odbore koji ističu da na svojim područjima nemaju divljih odlagališta, upućujemo da se u Zelenu čistku uključe čišćenjem od raslinja javnih zelenih površina ili uređenjem okućnica/površina svojih bolesnih sugrađana i susjeda.

Ukoliko bi na dan akcije bilo kiše koja bi onemogućila njeno održavanje, Zelena čistka će se u tom slučaju održati u subotu, 27. travnja.

Tags

Povezani Članci

Close