IzdvojenoSportVijesti

ŽENSKI NOGOMET Osijek domaćin igračicama iz pet hrvatskih regija – Sjever vodila Ivančanka Stella Gotal, a nastupale tri igračice Lepoglave

Stella je u ulozi trenerice, te izbornice ženske reprezentacije U17 pratila sve regije i potencijalne igračice za reprezentaciju

Osijek – Nakon proljetnog selektivnog turnira za dječake, na osječkim terenima Elektre i Grafičar Vodovoda održan je i proljetni selektivni turnir za djevojčice rođene 2003., 2004. i 2005. godine.

Nogometno središte sjever pod vodstvom Stelle Gotal, instruktorice za ženski nogomet nogometnog središta sjever je prije završnog turnira u osijeku odradilo selektivne aktivnostiu Lepoglavi za Varaždinsku i Međimursku županiju, u Koprivnici za Koprivničko – križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku, te selektivnu u Prelogu za svih 5 županija.

Na zadnjoj selektivnoj je odabrano 18 igračica koje su u Osijeku predstavljale Regiju sjever, među kojima su bile igračive ŽNK Lepoglava Vanessa Čavka, Barbara Kelava i Ivona Sačić, sa Stellom Gotal u ulozi trenerice, te izbornice ženske reprezentacije U17, koja je pratila sve regije i potencijalne igračice za reprezentaciju.

Foto: Privatna arhiva

Na turniru su sudjelovale Nogometna Središta Sjever, Split, Rijeka, Zagreb i Osijek.

Najuspješnijinsu bila središta Zagreb i Osijek sa po tri pobjede i remijem, dok su Sjever, Split i Rijeka upisala po pobjedu i tri poraza.

Dora Adamović iz NS Osijek primila je nagradu za najbolju igračicu turnira, a Danijela Vidović iz NS Rijeka ponijela je titulu najbolje vratarke.

Dora Adamović
Danijela Vidović

Lana Novak iz NS Zagreb postigla je najviše pogodaka (5) na turniru.

Lana Novak

Turnir je također financiran kroz program FIFA Forward i nastupile su ekipe svih pet hrvatskih nogometnih središta.

Rezultati:

NS Zagreb – NS Sjever 3:0
NS Osijek – NS Rijeka 4:0

NS Sjever – NS Osijek 0:3
NS Split – NS Zagreb 0:4

NS Osijek – NS Split 5:0
NS Rijeka – NS Sjever 2:3

NS Split – NS Rijeka 2:3
NS Zagreb – NS Osijek 0:0

NS Rijeka – NS Zagreb 0:4
NS Sjever – NS Split 0:2 

Foto: HNS

Tags

Povezani Članci

Close