InfoIzdvojenoNašim krajem

ŽIDOROVO Općina Bednja slavi svoj dan – evo s kojim događanjima

Program će započeti u petak polaganjem kamena temeljca za buduće Spomen obilježje poginulim braniteljima iz Domovinskog rata

Nadolazećeg vikenda žitelji Bednje i njihovi gosti nizom programa obilježiti će 10. svibnja, spomendan Svetog Izidora, popularno Židorovo koje Bednja obilježava i kao Dan općine.

Program će započeti u petak polaganjem kamena temeljca za buduće Spomen obilježje poginulim braniteljima iz Domovinskog rata.

Bednja.hr

Polaganje kamena temeljca planirano je za 15 sati, a kako je najavljeno uz brojne druge goste nazočiti će mu i Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te državni tajnik Ministarstva obrane brigadni general Zdravko Jakop.

Uz brojne druge goste, skupu bi se trebala pridružiti i gošća iz Grada Pakraca, gradonačelnica Ana Marija Blažević, budući će, dva sata kasnije, na svečanoj sjednici općinskoga Vijeća, zajedno sa bednjanskom načelnikom Damirom Poljakom potpisati i Povelju o bratimljenju Grada Pakraca i Općine Bednja.

Sama svečana sjednica Općinskoga vijeća Bednje započet će u petak u 17 sati u prostorima Osnovne škole Franje Serta, a uz pozdravne riječi gostiju i domaćina, te kraći kulturno umjetnički program, bit će to prigoda da se zaslužnima uruče ovogodišnja javna priznanja.

Priznanje Počasnog građanina Općine Bednja bit će dodjeljeno proslavljenom nogometašu i hrvatskom reprezentativcu Andreju Kramariću, no on se zbog klupskih obveza ispričao na nedolasku.

Povelju Općine Bednja primiti će Alen Sajko, a općinske Zahvalnice tvrtka Hidroing, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, Branko Jurenec, Josipa Žimbrek i Ivan Patekar.

Nizom manifestacija te sportskim, zabavnim i kulturnim programom Dan općine Bednja proslaviti će se i u nastavku vikenda.

Kompletan program proslave

Tags

Povezani Članci

Close