IzdvojenoNašim krajemVijesti

Zimski uvjeti – obavezno čišćenje snijega

S obzirom na vremenske uvjete iz gradskih komunalnih redarstava podsjećaju vlasnike zemljišta, stambenih i poslovnih objekata na odredbe Odluka o komunalnom redu, koje su donijele sve jedinice lokalne samouprave.

Tako su pozvani svi vozači, da radi bolje prohodnosti i neometanog rada zimske službe tijekom čišćenja prometnica svoja vozila ne parkiraju uz prometnice i javne puteve. Također se građani podsjećaju da su temeljem Odluke o komunalnom redu, vlasnici ili korisnici zemljišta, poslovnih i stambenih prostora dužni ukloniti snijeg i led s nogostupa, ispred ulaza u građevine, odnosno zemljišta koje koriste, a ukoliko snijeg neprekidno pada potrebno je ponoviti čišćenje.

U slučaju opasnosti od pada snijega s krova na javnu površinu potrebno je postaviti prepreku, odnosno dasku dužine 3 do 4 metra s čitkim upozorenjem “Opasnost od odrona snijega i leda”, koja se može ukloniti tek nakon što opasnost od odrona snijega s krova prestane.

Iz Komunalnog redarstva navode da će obavljati nadzor nad provođenjem odluke o komunalnom redu, te protiv nesavjesnih građana koji ih se neće pridržavati, poduzimati zakonom propisane sankcije.

Povezani Članci

Close