192 PolicijaInfo

ZLOUPORABA Sumnja da je 53-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Rinkovcu sebi i članovima svoje uže obitelji protupravno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 550.000 kuna

U četrdesetak navrata naložio i osobno izvršio podizanje gotovinskih iznosa s poslovnog računa društva s osnova pozajmica, materijalnih i putnih troškova, u iznosu od oko 450 000 kuna, bez odgovarajuće vjerodostojne knjigovodstvene dokumentacije i priloga o utrošku istih u poslovne svrhe

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, on je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Rinkovcu, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, ne vodeći računa o imovinskim interesima trgovačkog društva u razdoblju od svibnja 2010. do svibnja 2012. godine, u četrdesetak navrata naložio i osobno izvršio podizanje gotovinskih iznosa s poslovnog računa društva s osnova pozajmica, materijalnih i putnih troškova, u iznosu od oko 450 000 kuna, bez odgovarajuće vjerodostojne knjigovodstvene dokumentacije i priloga o utrošku istih u poslovne svrhe.

Također je dao uputu 63-godišnjaku da dio prethodno primljenih pozajmica od društva, u iznosu od 100.000 kuna, umjesto na račun društva, uplati na račun njegove supruge.

Time je sebi i članovima svoje uže obitelji pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 550.000 kuna.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: PU varaždinska

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close