InfoObrazovanje

ZNANOST Učenici 7. i 8. razreda ivanečke škole sudjelovali na interaktivnim radionicama na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu

Zagreb – U sklopu jednodnevnog festivala prirodoslovlja – ‘Dan i noć na PMF-u’, učenici sedmih i osmih razreda ivanečke osnovne škole su, već tradicionalno, posjetili Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Riječ je o popularno-znanstvenoj manifestaciji koja se ove godine održala na čak osam lokacija PMF-a u Zagrebu.

Ivanečki učenici sudjelovali su u interaktivnim radionicama iz raznih područja svijeta kemije, šetnji kroz povijest života i djela A. Lavoisiera, te na predavanju popularizacijskog odreda Entropija, uz „vatromet uzbuđenja, boja i ideja“ u sklopu Otvorenog dana kemije.

Na Fizičkom odsjeku PMF-a održana je manifestacija ‘Fizika danas’, gdje su učenici sudjelovali u radionicama iz mehanike, Teslina zavojnica, posjetili laboratorij za niskotemperaturnu fiziku i supravodljivost (pokusi s tekućim dušikom).

Nazočili su i trima popularno-znanstvenim predavanjima, “Tamna strana svemira” (K. Kumerički), “Zašto nema nezaposlenih fizičara” (D. Horvatić) i “Zašto ne surfamo na gravitacijskim valovima” (L. Ceraj).

Na Matematičkom odsjeku učenici i učitelji natjecali su se u raznim matematičkim igrama.

Posjet je završen predavanjem o ‘razbijanju’ mitova o cijepljenju, uspješnim bijegom iz Patogen escape room-a, učenjem o ljubavi ‘in vitro’ i brojnim drugim edukacijskim radionicama u sklopu Noći biologije.

Učenike su vodile učiteljice Melita Brodar i Marina Švelec te učitelj Damir Švelec.

Povezani Članci

Close