GlazbaKulturaVijestiZabava

ZONA STARI GRAD Središte zabave, gastro užitaka i after-partya ŠpancirFesta – evo i ostalih sadržaja

Zona Stari grad donosi još bogatiji i raznovrsniji program za sve ukuse, kako glazbene, tako i gastronomske

Varaždin – Prošlogodišnji je Špancirfest svoju glavnu koncertnu pozornicu hrabro postavio u njedra varaždinskog Starog grada, između njegovih zapadnih zidina i bedema, a njezin je program potpuno otvorio, bez ikakvih ograničenja i ulaznica.

Tako je Stari grad, uz bogati gastro, street-food, party i popratni program, postao središte zabave na Špancirfestu.

Tako će biti i u 21. izdanju najvećeg hrvatskog festivala.

Zona Stari grad donosi još bogatiji i raznovrsniji program za sve ukuse, kako glazbene, tako i gastronomske, a zakinut, gladan, žedan ili neutažene potrebe za zabavom neće ostati – nitko.

U jednom dahu, Stari grad donosi:

 • Dvije glazbene pozornice
 • Na glavnoj pozornici – velika imena: The Gipsy Kings by Baliardo, Rambo Amadeus, Goran Bare i Majke, Krankšvester, Vojko V, Silente, Elemental, Gustafi, Tony Cetinski, Dzambo Agusevi Orchestra
 • Na maloj pozornici – warm up i after party program
 • Više od 45 sati glazbenog programa
 • 20 odličnih koncerata
 • DJ gostovanja
 • 10 street food lokacija
 • 9 šankova
 • 20 sati različitih urbanih radionica
 • Slatku zonu
 • Pivnicu
 • Koktel bar
 • Spirits bar
 • Vinski kutak
 • Prezentacije partnera
 • Više od 1000 metara rasvjetnih tijela
 • Vrhunsku produkciju

Špancirfest iz godine u godinu prerasta i u sve važnije foodie odredište, a street-food ponuda na Starome gradu svojom kvalitetom, raznolikošću i originalnošću privlači sve više posjetitelja.

U 2019. će ta hedonistička oaza biti još zanimljivija i bogatija, a okusi i mirisi transportirat će vas, ovisno o tome što naručujete, na sve kontinente i u različite kulture. Bit će tu svega – od tradicionalnih i moderniziranih svima poznatih street-food specijaliteta, preko genijalnih burgera, popularnog sushija, do vege, veganskih i fusion zalogaja  – u deset festivalskih dana posjetitelji će moći istražiti sve.

Posebno mjesto zauzet će zona “KVART”, koja se organizira u suradnji s incijativom V4EYC Varaždin for European Youth Capital 2022, a koja donosi i glazbeni program, ali i brojne radionice, druženja i zabave.

Partneri Špancirfesta i organizatori Zone Stari grad, tvrtke Show Concept i DMK Vall 042, u želji da građane uključe  u planiranje i osmišljavanje  programa pozivaju sve koji misle da svojim idejama ili radom mogu oplemeniti program da im se jave, a sve prihvaćene prijedloge će i honorirati. Ideje, prijedlozi i sugestije mogu se slati na: [email protected]

LOOP GLAZBENA KLINIKA – NOVA LOKACIJA, MASTERCLASS RADIONICE, KONCERTI NA KORZU, AFTER PARTY NA SLOBODI

Špancirfest u suradnji s LOOP Glazbenom agencijom već treću godinu zaredom donosi LOOP Glazbenu kliniku, zanimljiv, bogat, popularan i iznimno kreativan festivalski program posvećen upoznavanju glazbenih instrumenata te učenju odnosno usavršavanju glazbenih vještina, bez obzira na dob i umješnost polaznika odnosno njihov glazbeni ukus.

Kako je glazba jedan od simbola Varaždina i Špancirfesta, ne čudi da je LOOP Glazbena klinika svoj prirodni dom pronašla kao dio službenog programa najvećeg i najzabavnijeg hrvatskog festivala, a uspjeh proteklih dvaju izdanja potaknuo je mnoge novosti u ovogodišnjem programu.

Prije svega, Glazbena će se klinika ove godine nalaziti na novoj lokaciji  – u  Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici gdje će u deset festivalskih dana biti održano cijelo bogatstvo događanja, radionica i drugih s glazbom i sviranjem povezanih aktivnosti.

Svih deset dana Špancirfesta posjetitelji će tako moći razgledati zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata, upoznati se s njima i saznati nešto novo, dobiti savjet ili ih čak i isprobati.

Glazbene radionice ove će godine biti još brojnije i zanimljivije te su podijeljene u dva bloka, ovisno o ciljanoj publici.

Djeca, početnici i svi koji se tako osjećaju moći će svih deset dana Špancirfesta, od 10 do 16 sati, upoznati osnove gitare, bubnjeva, klavira i klavijatura dok je za one iskusnije, vještije i ozbiljnije namijenjen niz večernjih Masterclass radionica.

Masterclass radionice voditi će eminentni glazbenici: Dino Jelusić, Ivana Galić, Elvis Stanić,Nenad Resnik, Tomislav Franjo Šušak, Kristian Terzić, Ricardo Luque, Zamba i drugi.

Oni će polaznicima približiti razne stilove sviranja i glazbenog izražavanja, prenijeti svoje studijsko, koncertno i životno glazbeničko iskustvo.

Uz to, na potpuno opremeljenoj pozornici ispred Varaždinske kuće polaznici radionica, njihovi mentori, ali i svi prolaznici koji se na to ohrabre, imat će  priliku zasvirati i pokazati svoje, možda i dobro skrivene, glazbene talente.

Instrumente i svu potrebnu opremu za ulične svirke osigurat će LOOP Glazbena agencija, potpuno besplatno.

Masterclass mentori neće na Špancirfestu biti samo u funkciji edukatora, oni će, kao još jedna novost, održati i niz koncerata na festivalskoj pozornici na glavnom varaždinskom trgu, popularnom Korzu, a neki od njih bit će aktivni i u još jednoj novosti LOOP glazbene klinike – afterparty programu koji će se održavati na poznatoj klupskoj lokaciji Centra Sloboda.

Svi programi LOOP Glazbene klinike su besplatni!

LOOP I NA KORZU

Na Korzu će, kao rezultat suradnje Špancirfesta i LOOP Glazbene agencije tako 25. kolovoza nastupiti Ivana Galić s gospel programom Black music, 26. kolovoza jedan od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji hrvatski jazz skladatelj novije generacije – Elvis Stanić s Jed Becker′s Group.

Dan poslije, 27.8. zvuk Afrike donijet će senegalski glazbenik Commi Balde & Kaira Kela band, a posljednjeg dana Špancirfesta, 1. rujna glavni varaždinski trg će rasplesati Ricardo Luque.

POSTANI HEROJ ULICA ŠPANCIRFESTA – PRIJAVE OTVORENE DO 25. LIPNJA

Špancirfest i ove godine vrata svojeg službenog glazbenog programa širom otvara mladim i neafirmiranim glazbenicima, ali i izvođačima svih drugih vrsta i oblika.

Radi se o natječaju “Postani heroj ulica Špancirfesta” kojim se popunjava program na ulici – najboljoj, naizravnijoj i najiskrenijoj festivalskoj pozornici.

Stoga ako svirate, pjevate, plešete, glumite, žonglirate (ili nešto šesto) evo što trebate napraviti:

 • Pročitajte pravila
 • Snimite se ili pripremite najbolju snimku vašeg nastupa ili točke
 • Najkasnije do ponoći 25. lipnja 2019. uploadajte snimku ili zalijepite link na http://bit.ly/Herojulica
 • Proširite glas svima da ste to učinili jer…
 • …od 26. lipnja do 10. srpnja trajat će glasovanje, a vama je cilj skupiti što veći broj glasova
 • Špancirfest će potom, uzimajući u obzir i broj glasova, ali i kvalitetu tj. kreativnost prijavljene izvedbe, odabrati ovogodišnje Heroje ulica

Tags

Povezani Članci

Close