InfoNašim krajemOstaloVijesti

Župa Lepoglava priprema se za Stepinčevo

Trodnevnom duhovnom pripremom koja je započela u srijedu 7. veljače, u lepoglavskoj Župi bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije, vjernici se pripremaju za blagdan Bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače.

Svakog dana u 17 sati služi se u župnoj crkvi sveta misa s prigodnom propovijedi. Prije svake mise moli se krunica koju je s francuskog preveo sam blaženik kojem su posvećene i litanije koje se također mole uoči misnih slavlja. U srijedu je misno slavlje predvodio vlč. Ozren Bizek, policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina.

U četvrtak, 8. veljače propovijedat će i misu predvoditi vlč. Ivica Cujzek, rođeni Lepoglavčanin, prefekt Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u petak, 9. veljače, će misno slavlje u 17 sati predvoditi župnik susjedne Župe Gornje Jesenje vlč. Danijel Herceg. Nakon misnog slavlja, velečasni Herceg predvodit će ii tradicionalni Stepinčev Križni put.

Križni će put krenuti od župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te će ići postajama do kapele svetog Ivana na brdu Gorica. Riječ je o jedinstvenom križnom putu na kojem uz postaje na putu dugom 1.600 metara stoje opisi patnji lepoglavskog uznika, mučenika i blaženika Alojzija Stepinca koje su prispodobljene s Mukom Gospodnjom.

Na Križnom putu, uz vjernike župe Lepoglava, sudjelovat će i vjernici drugih župa, pridružit će se u svojim odorama i mjesni vatrogasci, lovci, kuburaši i brojni drugi građani, a budući da je riječ o večernjim satima, cijeli križni put odvijat će se pod svjetlosti svijeća.

U subotu na samo Stepinčevo, misno slavlje će u lepoglavskoj župnoj crkvi u 11 sati predvoditi Kancelar Varaždinske biskupije preč. Ivan Rak.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close