InfoIzdvojenoNašim krajem

BIKOVEC Ministar Štromar i maruševečki načelnik Šprem na otvaranju Dječjeg vrtića „Čarolija”

BIKOVEC – U nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Republike Hrvatske Predraga Štromara i općinskog načelnika Maruševca Damira Šprema u četvrtak je na samom ulazu u naselje Bikovec održana prigodna svečanost na kojoj je i službeno otvoren Dječji vrtić „Čarolija”.

Vrtić je sagrađen privatnom inicijativom trgovačkog društva KTD koje je u namjenski i novoizgrađeni objekt Dječjeg vrtića i njegovo opremanje uložilo milijun i pol kuna što vlastitih, ali i kreditnih sredstava.

Kada se popune sva mjesta, s dolaskom jeseni, u vrtiću će kroz 4 odgojno obrazovne skupine biti ukupno 72-oje djece raspoređenih po dobi od jedne godine do polaska u školu, o kojima će brinuti ukupno 6 zaposlenih, stručnih odgajatelja, kuhara i pomoćnog osoblja.

Mališani, njih 55, u Vrtić će krenuti od ponedjeljka, 14. svibnja, a 10-satni pedagoško obrazovni program provodit će se u radno vrijeme vrtića, koje je prilagođeno potrebama roditelja od 5 do 16 sati.

Nakon što je razgledao prostore novog Dječjeg vrtića, potpredsjednik Vlade Štromar je istaknuo da je u općini Maruševec koja je jedna od najvećih u Varaždinskoj županiji s više od 6 tisuća stanovnika i s puno potreba za odgojem i obrazovanjem, i nakon što je škola preuređena za jednosmjensku nastavu i izgrađena adekvatna sportska dvorana, vidjelo se da jedan dječji vrtić nije dovoljan.

Potporom općinskog načelnika i njegovog tima, i privatni poduzetnici su primijetili nedostatak vrtićkih kapaciteta, te je stoga i sagrađen vrtić kapaciteta 72-oje djece a već prvoga dana bit će ih 55, što je jako puno. Vrtićem se daje jedan bolji, kvalitetniji standard za odgoj djece, a roditeljima to izuzetno puno znači. Posebice jer stižu i nove metode i modeli pedagoškog rada i obrazovanja pa treba imati profesionalne ljude i odgajatelje koji će pripremati djecu za sve izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Štromar je uputio o čestitku te izrazio zadovoljstvo informacijom da se već razmišlja o proširenju vrtića jer ima puno potreba za smještajem predškolaca, a u Općini Maruševec bit će ih i sve više.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close