InfoZanimljivosti

CARITAS DOM IVANEC Obiteljima nepokretnih korisnika dozvoljen posjet u prostorima doma

U isto vrijeme može u posjetu stići samo jedan član obitelji

Nacionalni stožer Civilne zaštite svojim je Izmjenama i dopunama uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, donio i promjene te liberalizirao mjere i u Caritasovom domu Svetog Ivana Krstitelja u Ivancu.

Tako je od sada obiteljima nepokretnih korisnika doma dozvoljen posjet u samim prostorima doma, ali uz određene mjere.

U isto vrijeme može u posjetu stići samo jedan član obitelji koji o svom trošku mora nabaviti zaštitnu masku, jednokratni ogrtač, jednokratne nazuvke za cipele, te se pridržavati svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, od dezinfekcije ruku, mjerenja temperature, te potpisa izjava da nisu u samoizolaciji, ili u proteklih 14 dana bili u kontaktu sa zaraženom osobom te da nemaju respiratornih problema, kao i da nisu boravili u epidemiološki potencijalno opasnim područjima. Jednokratne maske, nazuvke i ogrtače posjetitelji mogu nabaviti i u ivanečkim ljekarnama.

Jednako tako korisnici doma, ovim novim odlukama u mogućnosti su izlaziti izvan doma u posjetu obiteljima, na ljetovanje ili slično, uz poseban zahtjev korisnika ili članova njihovih obitelji, te jednako tako uz obavezno poštivanje niza mjera.

Osobe koje dođu po korisnike doma moraju dati pisane izjave da nemaju simptome bolesti, nisu u samoizolaciju, nemaju respiratornih poteškoća ni visoku temperaturu, da nisu bili u kontaktu sa zaraženim osobama, da tijekom posjeta će u kućanstvu boraviti samo najuži članovi obitelji, te još niz drugih uobičajenih mjera za suzbijanje širenja COVID-19 bolesti.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close