InfoKulturaNašim krajem

ČISELSKA NEDELA V MARUŠEVCU Kuburaška udruga Maruševec nastavlja tradiciju dugu 156 godina – pogledajte kakav je program

Nakon Kotlovijade, u večernjim satima organizator je pripremio glazbeni program za posjetitelje uz nastup Tamburaškog sastava Lajk i popularnih Učiteljica

Maruševec – S početkom u 13 sati, u subotu 5. listopada, na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec održat će se druženje članica i članova udruga uz pripremanje najstarijeg hrvatskog tradicionalnog jela – kotlovine.

Nakon Kotlovijade, u večernjim satima organizator je pripremio glazbeni program za posjetitelje uz nastup Tamburaškog sastava Lajk i (besplatni) koncert popularnih Učiteljica.

Obilježavanje blagdana „Čiselske nedele“, u nedjelju 6. listopada, započet će Budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 sati, koja će ujedno označiti i početak „8. Sajma v Maruševcu”.

Svečano otvorenje Sajma v Maruševcu održat će se u 10 sati, a na njemu će sudjelovati desetak organizacija; zadruga, udruge, lokalni OPG-ovi, društva iz pobratimljene Općine Rogatec te pojedinci koji će predstaviti svoje proizvode, aktivnosti te narodno blago i rukotvorine.

U 11 sati održat će se Sveta misa u Župnoj crkvi Svetoga Jurja za sve kuburaše i građane, nakon koje je predviđen zajednički nastup domaće i gostujućih kuburaških udruga, te kratki program Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Maruševec.

U 13 sati započet će kuburaško natjecanje nakon kojeg će se proglasiti pobjednici i uručiti Zahvalnice za sudjelovanje, nakn čega slijedi prigodna fešta pod šatorom.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close