SportVijesti

CROSS Memorijalna utrka Matija Milec u Cestici: Petstotinjak natjecatelja trčalo je utrke na četiri dionice

Cestica – Lijepo vrijeme u nedjelju, 8. travnja, bilo je idealno za trčanje Memorijalne utrke Matija Milec u Cestici.

Na startu utrke koja se održava u spomen na tragičnu pogibiju mladog sportaša, Matiju Mileca (28), našlo se stotinjak trkača iz cijele Hrvatske.

Pozdravila ih je majka Matije Mileca, Jelena.

Budući da su utrku trčali svi koji su to željeli, neovisno o godinama, spolu ili sportskoj spremi, trčalo se nekoliko dionica – 2.5, 5, 10 i 21 kilometar.

Utrku je otvorio načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

U najtežoj, najduljoj dionici od 21 kilometar kod žena je pobijedila Vanda Balaž (IND Varaždin) dok je najbrži muškarac bio Alen Čretni iz AK Zaboka.

Najviše natjecatelja trčalo je utrku na 2,5 kilometra, a među njima je bila i najmlađa natjecateljica, šestomjesečna Eva Jamnik, koju je u dječjim kolicima do cilja dovela majka Gordana.

Medalje i nagrade najbržima su podijelili Jelena Milec, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i predsjednik općinskog Vijeća Darko Majhen.

On je pohvalio organizaciju i svim natjecateljima zahvalio na sudjelovanju i pozvao ih na drugo izdanje Memorijalne utrke sljedeće godine.

Načelnik Korotaj veliki je zagovornik sporta, ali i zajedništva općinskih mještana pa smatra kako je ova utrka prilika koja je sjedinila ove dvije vrijednosti koje njeguje Općina Cestica.

Prije početka samog natjecanja, svi su se natjecatelji i brojni gosti, zajedno sa Jelenom i Stankom Milecom, roditeljima stradalog mladića, pomolili na posljednjem počivalištu Matije Mileca. Vijenac na grob su položili i kolege s Geodetskog fakulteta, kao i prijatelji s kojima je polazio Prvu gimnaziju u Varaždinu.

Rezultati: 

 2.5 km 

Žene: 1. Manuela Bobičanec (Novo Selo Rok), 2. Maja Hip (Gornje Vratno), 3. Anja Topolovec (Novi Marof).

Muškarci: 1. Branko Levanić (TK Marathon 95 Varaždin – Križevci – Gornje Vratno), 2. Tomislav Milec (Cestica ), 3.  Marko Bobičanec (Novo Selo Rok)

5 kilometara

Žene:  1. Simona Jambrošić (AK Sloboda Varaždin), 2. Marija Kosi (BK Omega/Varaždin), 3. Mateja Marković (TK Ivančica)… 5. Sunčica Marković (TK Ivančica).

Muškarci: 1. Zdenko Belošević (SD Mala Erpenja/Krapinske Toplice), 2.  Dario Juran (BSVMuškarci: Ludbreg/Struga), 3.  Leonardo Kokot (Selci Križovljanski).

10 kilometara

Žene:  1.  Kristina Šimec (IND Novi Marof), 2.  Irena Kuke Kos (IND Varaždin), 3. Gordana Končevski (TK Ivančica).

Muškarci: 1.  Dinko Solić (AK Varaždin – 41,10), 2.  Saša Moslavac (TK Marathon 95 – Varaždin), 3. Domagoj Furjan (MNK Kolarovec).

21 kilometar

Žene: 1.  Vanda Balaž (IND Varaždin), 2.  Lidija Botić (AK Sinj), 3.  Smiljana Janžek (AK Međimurje).

Muškarci: 1 Alen Čretni (AK Zabok), 2. Saša Horvat (IND. Prelog), 3. Tomislav Megla (IND. Čakovec).

Rezultati:

21 km

https://docs.wixstatic.com/ugd/3a7bcf_54c34f058c4f4988b082ccbefa53aa3d.pdf

10,2 km

https://docs.wixstatic.com/ugd/3a7bcf_402c8254caa544c5814dd405a50811a5.pdf

Foto: Franjo Talan

Povezani članci

Back to top button
Close
Close