HumanostNašim krajemVijesti

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U Maruševcu prikupljeno 46 doza – nagrađeni višestruki darivatelji

Za sve darivatelje krvi, GDCK Ivanec osiguralo je zahvalni obrok i piće

Maruševec – Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivim dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca u utorak organiziralo akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg maruševečkog područja.

Akciaj se održala u prostorijama Općine Maruševec, odazvao se 51 darivatelj, a prikupljeno je 46 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čija je Transfuzijska služba i obavljala prikupljanje krvi.

Na darivanju je bila i gospođa Štefica Pavleković iz Maruševca koja je ove godine dobila priznanje za 35 put darivanu krv, te gospoda Ivan Antolić iz Maruševca i Davor Jambrošić iz Maruševca koji su ove godine dobili priznanje za 50 put darivanu krv.

Bili su tu i gospodin Mirko Mikačić iz Maruševca i gospodin Stjepan Galić koji su ovu godinu bili na prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske te dobili odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za 100 puta darivanu krv.

Za sve darivatelje krvi, GDCK Ivanec osiguralo je zahvalni obrok i piće.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati će se 10.12.2019. godine u vremenu od 9 do 11 sati u bolnici Klenovnik od 12 do 14 u prostorijama „Ivančice“.

Foto: GDCK Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close