InfoNašim krajemUdruge

Domovinski rat: U Lepoglavi otvorena izložba „Mladen Genc – ratni fotozapisi“

Lepoglava – U organizaciji Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Državnog arhiva Varaždin, samoga autora, te uz pokroviteljstvo Grada Lepoglave, u Turističko informativnom centru u Lepoglavi otvorena je izložba „Mladen Genc – ratni fotozapisi“.

Program svečanog otvaranja vodila je Branka Funda, a nazočne su pozdravili Dražen Husnjak, predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, potom Damir Hrelja, ravnatelj Državnog arhiva Varaždin, pa autor izložbenih eksponata, Mladen Genc, župnik Josip Pavlek, koji je u vrijeme Domovinskog rata obilazio hrvatske branitelje na prvim linijama obrane od srpskog agresora, te gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, koji je izložbu i proglasio otvorenom.

Na otvaranju se, uz organizatore, okupilo 80-ak gostiju i uzvanika, a program su, izvedbom domoljubnih i duhovnih pjesama, uljepšali Ženski vokalni sastav “Collegium artisticum” iz Lepoglave, te djeca iz Osnovne škole „Ante Starčević“ Lepoglava, recitalom i čitanjem domoljubnih stihova.

Na izložbi se mogu vidjeti 100-injak fotografija snimljenih tijekom Domovinskog rata u Zapadnoj i istočnoj slaviniji, u Lici, te u okolici Dubrovnika, te nekoliko koje je autor darovao lepoglavskoj udruzi na kojiam su hrvatski branitelji iz Lepoglave.

Nakon Varaždina, Kaštel Lukšića, Knina, Novog Marofa, Trakošćana i Ivanca, Lepoglavski postav izložbe posljednji je ovogodišnji i posljednji u svom prvom ciklusu.

Izložba u Lepoglavi moći će se razgledati do 23. prosinca, a dio je programa ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Lepoglave.

Foto: Goran Božak

Povezani članci

Back to top button
Close
Close