InfoNašim krajemRekreacija

DŠR SALINOVEC 94 sudionika 8. biciklijade „Med skrajski bregi“ – vozila su se 23 kilometra

Od godine i pol (vožnja u sjedalici) do dobi od 70 godina

Salinovec – Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Gradom Ivancem i Turističkom zajednicom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju tradicionalnu, 8. biciklijadu„Med skrajski bregi“.

Za sudjelovanje su se prijavila 94 biciklista od godine i pol (vožnja u sjedalici) do dobi od 70 godina, iz Zagreba, Varaždina, Samobora, Lepoglave, Trnovca, Poljane Biškupečke te naravno Ivanca i šire okolice.

Prijave su se primale u Salinovcu, na parkiralištu nove škole, gdje je bio start i cilj, a za sve sudionike je osiguran topli obrok i majica biciklijade.

Ruta biciklijade bila je Salinovec – Osečka – Belski dol – Margečan – Stažnjevec – Salinovec u dužini od 23 kilometara oko 2 sata vožnje, s malim odmorom kod izvora vode u Belskom dolu.

Najmlađa sudionica biciklijade, koja nije prošla cijelu rutu je bila Doris Jagetić – Daraboš, starosti godinu i pol iz Ivanca, dok je najmlađi sudionik koji je prošao cijelu rutu u sjedalici bio Hrvoje Gotal, s nenavršenih tri godine iz Ivanca koji je dobio diplomu Mlada nada.

Najmlađi sudionik koji je sam odvozio cijelu rutu je sedmogodišnji Šimun Tepeš iz Zagreba, koji je također dobio diplomu Mlada nada.

Najiskusniji biciklist je bio Đuro Tompić iz Ivanca koji samo što nije napunio 70 godina starosti, a dobio je diplomu Uzor mladima.

Otkačenko godine je najotkačeniji bicikl na biciklijadi a tu diplomu je dobio Vilim Obrstar iz DŠR Salinovec.

Oldtimer godine diplomu za najstariji bicikl na biciklijadi je dobio Marko Miklošić iz DŠR Salinovec.

Miss bicikla biciklijade za najljepši ženski bicikl je dobila Ema Matišić iz Ivanca.

Od donacije koju je Društvo dobilo od Turističke zajednice grada Ivanca je kupljen novi bicikl s velikom popustom kod Marko projekta iz Varaždina, koji će biti doniran Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Područnoj školi Tin Ujević za nastavu i natjecanje učenika iz prometne kulture.

Foto: Vjekoslav Hrman i Mario Poje

Info: Tajnik DŠR Salinovec, Stjepan Četrtek

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close