InfoNašim krajemUdruge

DVD SALINOVEC Provedena vježba gašenja požara u školi – brzo i sigurno

Članovi DVD-a Salinovec su izvršili osiguranje objekta isključivanjem struje i plina, te je izvršena unutarnja navala i pristupilo se gašenju požara

Salinovec – U Područnoj školi „Tina Ujevića“ u Salinovcu u utorak u 11,15 sati oglasila su se zvona za požarnu opasnost.

Brzo nakon zvona evakuirana su djeca te djelatnici škole.

Na mjesto događaja stiglo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Salinovec, te se prema prvim prikupljenim informacija došlo do saznanja da gori inventar učionice na katu lijevo i da su sva djeca i zaposlenici evakuirani po zapovjedi voditeljice škole.

Članovi DVD-a Salinovec su izvršili osiguranje objekta isključivanjem struje i plina, te je izvršena unutarnja navala i pristupilo se gašenju požara.

Ubrzo nakon dojave na mjesto događaja stigli su i članovi DVD-a Ivanec sa navalnim vozilom, te autoljestvom.

Isti su pomogli u gašenju požara članovima DVD-a Salinovec, pretrazi prostora škole, te je autoljestvom izvršeno gašenje požara izvana.

Tako je prema unaprijed određenom scenariju izvedena vježba evakuacije i gašenja požara u Područnoj školi u Salinovcu.

Nakon analize vježbe i evakuacije, svi sudionici uputili su se na prostor igrališta „stare“ škole gdje su članice DVD-a Salinovec djevojčice 6-12 godina izvele vježbu sa brentačama.

Također svi učenici su razgledali vatrogasna vozila i opremu, te su se kroz razgovor s vatrogascima upoznali s opasnostima koje prijete ukoliko dođe do nekontroliranog gorenja odnosno požara, i na koji način izvršiti dojavu o požaru.

Foto: DVD Salinovec

Povezani članci

Back to top button
Close
Close