Gradovi i OpćineNekategoriziranoOstaloVijesti

DVD-u Margečan pomoć za nabavku vatrogasnog vozila stiže i od HDS – ZAMP-a

Vodeći se postulatima društveno svjesnog i odgovornog poslovanja HDS – ZAMP odazvao se pozivu margečanskih vatrogasaca i u Fond za nabavku vatrogasnog vozila uplatio autorsku naknadu s nedavnog „Margetja v Margečanu”.

Sredinom srpnja dvodnevnom feštom uz glazbu, u okviru „Margetja v Margečanu”, DVD Margečan prikupljao je sredstva za nabavu potrebnog vatrogasnog navalnog vozila.

Svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji dali su i hrvatski skladatelji i autori glazbe i to putem Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a, na čijoj se stranici i mogu saznati detalji ove „donacije”.

Vodeći se postulatima društveno svjesnog i odgovornog poslovanja, rado su se odazvali pozivu DVD-a Margečan da im partnerski pomognu u prikupljanju potrebnih sredstava. Iz vlastitih sredstava uplatili su autorsku naknadu u iznosu od 867,28 kn za glazbu uz koju je za okupljene dobra zabava bila zagarantirana te im osigurali da taj novac usmjere u svoj fond za nabavu vozila.

Kako navode, „svjedoci smo ovih dana i razornosti i tragičnih događaja uslijed požara kao i važnosti preventivnog djelovanja te raspolaganja svom potrebnom opremom te smo sigurni da će novo vozilo svakako pridonijeti sigurnosti građana tog područja.

Hrvatski glazbenici uvijek spremno priskaču i daj svoj doprinos humanitarnim događanjima, od nastupa na događanjima do prenošenja imovinski prava tj. zarada djela u korist neke manifestacije i/ili udruge. Osim toga, hrvatski autori predvidjeli da se HDS ZAMP u njihovo ime odriče naknade kad se glazba koristi u humanitarne svrhe.

U 2018. godini zabilježili smo 290 potpuno humanitarnih akcija i priredbi kojima smo darovali glazbu i omogućili da se ta sredstva usmjere za potrebe akcije. Prošlu smo godinu započeli humanitarnom akcijom „Ne dišem“ Centra za autizam a ispratili akcijom „Advent pun ljubavi“ u sklopu koje smo i humanitarnom košarkom osigurali 12.000,00 kn za mlade vukovarske obitelji.

Vjerujemo da uključivanjem u humanitarne akcije i kao Društvo i kao pojedinci možemo pridonijeti građenju bolje zajedničke budućnosti te nas posebno veseli kada se i našim pozivima na humanitarno djelovanje odazovu i drugi.” izvijestili su iz HDS – ZAMP-a.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close