Gradovi i OpćineInfo

GRAD IVANEC Završeni radovi na čišćenju novih 200 metara potoka Bistrice

Riječ je o dijelu programa radova na čišćenju zapuštenih potočnih obala

Nakon što je početkom jeseni očišćeno 600 metara Bistrice kroz Ivanec te izvršena sanacija betonske stepenice u Ulici Bistrica, kraju su privedeni radovi na uređenju dodatnih 200 metara korita i potočnih obala u Ulici Rudolfa Rajtera, od kućnog broja 143 do 200, piše gradski portal Ivanec.hr.

Riječ je o dijelu programa radova na čišćenju zapuštenih potočnih obala koji je Grad Ivanec preuzeo na sebe, a temeljem dobre suradnje s Hrvatskim vodama.

Čišćenje ove dionice bilo je neophodno zbog više razloga.

Prije svega, potok je bio prepun nanosa mulja, zemlje i otpada na kojima je bujala šikara, a narasla su i cijela stabla.

Na pojedinim dijelovima potoka stvorili su se i nasipi, a sve to uvelike je otežavalo protočnost Bistrice i prijetilo izlijevanjem iz korita.

Uređenje vodotoka bilo je nužno i kod objekta budućeg doma za stare i nemoćne (kod tzv. starog mlina), gdje je korito također bilo zapunjeno muljem i vegetacijom.

Cijeli taj potez sada je očišćen (razlika, stanje prije i poslije, vidljiva je i na fotografijama u prilogu), a time je protočnost potoka povećana i otklonjena opasnost izlijevanja.

Radove je financirao Grad Ivanec iz Programa održavanja – čišćenje potoka i kanala, a izveli su ih djelatnici Iskopa MS iz Vuglovca.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close