Gradovi i OpćineInfo

GRAD IVANEC Zbog opasnosti od loma, u četvrtak (13. veljače) uklanjanje hrasta na raskrižju Gajeve i Kumičićeve

Hrast je teško bolestan i mora se ukloniti zbog velikog rizika od loma i opasnosti koju predstavlja za sigurnost građana i njihove imovine

U nastaku prenosimo obavijest Grada Ivanca:

“Obavještavamo građane da će se u četvrtak, 13. veljače, izvršiti rušenje stabla hrasta na raskrižju Gajeve i Kumičićeve ulice u Ivancu (kod trgovine Offertissima).

Foto: Ivanec.hr

Građane pozivamo da toga dana svoje automobile ne parkiraju na prostoru ispred Offertissime kao i na parkiralištu s južne strane zgrade u Ulici Đure Arnolda 13, a jednako tako i na parkirnom prostoru nasuprot zgrade Srednje škole Ivanec, kako ne bi došlo do pada grana na vozila.

Hrast je teško bolestan i mora se ukloniti zbog velikog rizika od loma i opasnosti koju predstavlja za sigurnost građana i njihove imovine.

Foto: Ivanec.hr

Potvrđuje to i izvješće Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog, čiji su stručnjaci pregledali stablo.

Na temelju analize možemo zaključiti da je uslijed građevinskih radova, koji su ovdje obavljani prošlih godina, došlo do oštećenja korijenja i pridanka stabla. Na pridanku je zdrav dio debla inficiran gljivama truležnicama, koje su prouzročile njegovu razgradnju i odumiranje. Budući da postoji velik rizik od loma (to više što hrast ima široku, razgranatu košnju), a imajući u vidu specifičnost prostora u kome se nalazi, preporučamo njegovo hitno uklanjanje. Nakon toga preporučamo i uklanjanje panja, bilo vađenjem ili niveliranjem ispod površine zemlje korištenjem glodalice – ističe se u izvješću o  pregledu koje potpisuje mr. sc. Miljenko Županić.

Rušenje će izvršiti tvrtka Cedrus Forest.

Ujedno obavještavamo građane da će istog dana biti uklonjeno i suho deblo borovca kod zgrada u Ulici Vladimira Nazora 19.”

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close