InfoZanimljivosti

GRADSKA TRŽNICA VARAŽDIN U ‘tijesnom’ izboru: Josipa Ljubek iz Vidovca je najkumica 2019. godine

Nagrade najkumicama uručili su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar

Varaždin – Na subotnjem proglašenju i dodjeli nagrada najkumicama, tradicionalnom izboru Gradske tržnice, najboljima su proglašene prvoplasirana Josipa Ljubek iz Vidovca, drugoplasirana Marija Pocedulić iz Kućana Gornjeg, te trećeplasirana Štefanija Košutić iz Varaždina.

Foto: Josipa Ljubek (Gradska tržnica Varaždin)

Izbor je ove godine bio ‘tijesan’ jer su sve tri kumice osvojile približno jednak broj glasova, pa je tako prva bila bolja od druge za doslovno dva glasa.

Sve su kumice nagrađene vrijednim nagradama, dok je treća, Štefanija Košutić, ujedno i oslobođena plaćanja klupe na neodređeno vremensko razdoblje. Naime gđa Košutić je sa svojih 89 godina, jedna od najstarijih prodavačica na našemu placu, na kojemu prodaje cvijeće već više od 50 godina.

Foto: Marija Pocedulić (Gradska tržnica Varaždin)
Foto: Štefanija Košutić (Gradska tržnica Varaždin)

Izbor najkumice Gradska tržnica provodi već trinaestu godinu, a glasuje se putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku te na samoj tržnici. Način je to na koji Gradska tržnica želi nagraditi prodavačice i prodavače na klupama, te podsjetiti posjetitelje na njihov tradicionalan način prodaje, cjenkanje i sve ostale draži trgovine kakva je danas moguća još samo na placu.

Nagrade najkumicama uručili su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Gradonačelnik Ivan Čehokizrazio je zadovoljstvo što svake godine mnogo ljudi sudjeluje u izboru najkumice: ‘Vidi se zdrava konkurencija i da se prodavači i prodavačice vole nadmetati. Varaždinci glasaju za domaće, za kumice kod kojih znaju što kupuju, a to nam je dokaz kako naša tržnica ima sljedivost i domaće porijeklo proizvoda, što je jako važno.’

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar  zahvalio je glasačima, te svim kumicama na placu: ‘Naš sada već trinaesti izbor najkumice, zapravo je mali znak pažnje prema ženama koje su tu s nama svaki dan, dolaze na tržnicu već od pet ujutro, dok poslijepodne rade na polju i pripremaju svoje domaće proizvode za idući radni dan. Težak je to posao i način života, pa im mi na ovaj način želimo pokazati koliko ih cijenimo i poštujemo. A ovo je i dobra promocija placa i njih samih, jer kupci vole kupovati kod najkumica, čestitati im i porazgovarati s njima.’

A najkumica 2019., Josipa Ljubek iz Vidovca, u mliječnoj hiži već oko petnaest godina prodaje tradicionalno varaždinsko domaće zelje:  ‘Proizvodnja zelja je naša dugogodišnja obiteljska tradicija. Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene i svim kupcima koji cijene naš domaći proizvod.

Uz izbor najkumice, na placu je danas posjetitelje uveseljavao tamburaški sastav ‘Špancir’, dok je ribarnica Bepo priredila degustaciju rižota od morskih plodova.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close