Gradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

GRADSKO VIJEĆE LEPOGLAVA Dvije opomene HSS-ovu vijećniku Črepinku: ‘Psihičkom bolesniku smeta maska’

Lepoglavski su Gradski vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o osnivanju predškolske ustanove Lepoglava

Izuzme li se nekoliko verbalnih neprimjerenih istupa HSS-ovog Stjepana Črepinka, nakon kojih su mu izrečene čak dvije opomene, ali tijekom kojih je i na opetovanu zamolbu predsjednika Vijeća Roberta Dukarića da upotrebljava „zaštitnu masku”, izjavio kako je „psihički bolesnik te mu maska smeta”, može se zaključiti da je sinoćnja sjednica Gradskog Vijeća Lepoglave protekla u tolerantnom duhu i bez značajnije rasprave.

Aktualnim satom, odnosno vremenom za pitanja vijećnika uglavnom su dominirale komunalne teme, uređenje cesta, održavanje bankina, označavanje pješačkih prijelaza, uređenje nogostupa i slično, ali se postavilo i pitanje trenutnog stanja i zaključenja radova na objektu Dječjeg vrtića Lepoglava.

Kako je i za samu sjednicu bila planirana točka vezana uz Dječji vrtić, o ovoj temi se nešto više raspravljalo. Tako se moglo čuti da će za potrebe budućeg Dječjeg vrtića u Višnjici, na kojem su još uvijek u tijeku građevinski radovi, te se očekuje tehnički pregled 18. kolovoza, potom opremanje i početak rada i dolazak prvih mališana krajem rujna, biti zaposleno 6 novih djelatnika, 5 odgajatelja i jedna kuharica koja će ujedno obavljati poslove spremačice.

Interes roditelja je velik i za sada ima 47 upisanih, a upiti i dalje pristižu. Formirati će se dvije odgojne skupine, a ima i jedno dijete s posebnim potrebama, te će ono imati i asistenta. Objekt pak Dječjeg vrtića u Lepoglavi je pred završetkom. Obavljen je tehnički pregled i čeka se uporabna dozvola. U planu je Dan otvorenih vrata za 21. kolovoza, a rad Dječjeg vrtića s dolaskom djece trebao bi započeti 7. rujna.

Tijekom same sjednice lepoglavski su Gradski vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o osnivanju predškolske ustanove Lepoglava, izmijenili Statut Dječjeg vrtića u dijelu nazivlja stručnih suradnika, a budući da zanimanje defektologa više ne postoji u tom obliku, ali i izmijenili Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtiću Lepoglava.

Bez rasprave donijeli su Odluku o objavi Javnog poziva za kandidaturu članova Savjeta mladih, te prihvatili Izvješće o utrošku sredstava proračunske zalihe.

Na kraju sjednice gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić pozvao je vijećnike da se pridruže gradskom izaslanstvu u obilježavanju nadolazećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close