GlazbaNašim krajemVijesti

GUGL Glazbena večer uz AC/DC: Dalibor Škvarić proveo lepoglavsku publiku kroz najznačajnija događanja u karijeri australskih hard rock ikona

Veliki fan benda i poznati lepoglavski zaljubljenik u rock i heavy metal

U petak navečer je u čitaonici lepoglavske Gradske knjižnice „Ivan Belostenec“ održana “Glazbena večer uz AC/DC “, kroz koju je u nazočnosti 30-ak zainteresiranih raznih životnih dobi vodio Dalibor Škvarić.

Veliki fan benda i poznati lepoglavski zaljubljenik u rock i heavy metal,  nakon što je publiku ‘uveo’ u svoje početke praćenja ovog australskog benda, tijekom 45 minuta ju je upoznao s nizom važnih detalja iz povijesti ovih istinskih velikana rocka.

Izlaganje je bilo praćeno, više ili manje poznatim, glazbenim brojevima, dijelom reproduciranih s gramofona, a dijelom s modernijih glazbenih platformi.

Uz povijesne činjenice iznio je i puno osobnih dojmova o bendu, pokazavši vrlo dobro (ras)poznavanje uloge AC/DC u cjelokupnoj glazbenoj, pa i općenito kulturološkoj svjetskoj povijesti.

Nazočne je u uvodnom i završnom dijelu u ime Glazbene udruge Grada Lepoglave (GuGL) pozdravio Mario Varović, rekavši kako je ovo posljednja Glazbena večer u 2019., no da će se tematske večeri poput ovakve, ali i nekih drugačijih, nastavljati održavati i tijekom 2020. godine.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close