InfoOstalo

„Higijena i zdravlje“ – pravilno pranje ruku

Ivanec – Hrvatski Crveni križ provodi različite programe i aktivnosti za zaštitu zdravlja čime se što veći broj građana nastoji informirati kako očuvati zdravlje te spriječiti bolesti.

Organiziraju se zdravstveno – odgojna predavanja za djecu, mlade i odrasle; osnivaju se i djeluju klubovi zdravlja, obilježavaju se dani posvećeni zdravlju i pojedinim bolestima te se provode druge aktivnosti s ciljem promicanja zaštite zdravlja.

Ove godine Hrvatski Crveni križ u sklopu zaštite i promicanja zdravlja – projekta „Higijena i zdravlje“ izradio je letak o Pravilnom pranju ruku u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Letak je predviđen za postavljanje u sanitarnim prostorima Hrvatskog Crvenog križa i u Prihvatnim centrima za azilante/migrante, a dostupan je u tri jezika; hrvatskom, engleskom te arapskom.

Često pranje ruku je jedan od najboljih načina za izbjegavanje bolesti i njihova širenja. Pranje ruku zahtijeva samo sapun i vodu ili sredstvo za dezinfekciju ruku na bazi alkohola. Od svih preventivnih mjera, pranje ruku je ona koja ne zahtijeva toliko vremena, novca, ili napora, ali je vrlo učinkovita.

GDCK Ivanec će po nekoliko primjeraka letaka dostaviti u sve vrtiće i škole na području svojeg djelovanja.

Foto: Ilustracija

Povezani članci

Back to top button
Close
Close