GospodarstvoInfo

Hrvatskim tvrtkama nudi se 19 milijuna eura: Otvoren natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia

Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine

Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia financiranim iz norveškoga financijskog mehanizma za programsko razdoblje 2014. – 2021, prenosi Privredni.hr.

Program se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma te Norveškoga financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za smanjenje ekonomskih nejednakosti, i to financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki te poticati i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između poslovnih subjekata iz Hrvatske i države donora Norveške.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva unutar natječaja veći je od 19 milijuna eura, kojim će se hrvatskim tvrtkama sufinancirati projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth) koja su definirana kao glavna fokus-područja programa.

Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine, za koje je uvedena shema malih grantova kako bi se smanjio prag za sudjelovanje.

Krajnji rok za podnošenje prijava jest 15. studenoga 2020. godine do 14 sati, a više informacija možete potražiti na ovoj poveznici.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close